Svečano otvoreni radovi na izgradnji Društvenog doma Čučerje

Polaganjem kamena temeljca svečano je obilježen početak radova na izgradnji novog objekta Društvenog doma Čučerje. Projekt izgradnje krenuo je prije dvije godine:
– Nalazimo se u centru gdje je bio Društveni dom Čučerje. Cijeli projekt je počeo prije dvije godine, nakon potresa, gdje smo izgubili Dom koji je bio naše okupljalište, gdje su naši mještani i udruge mogli raditi i međusobno se družiti. Kako je Dom stradao u potresu bilo je potrebno srušiti postojeći i bilo je potrebno pribaviti svu dokumentaciju kako bi se izgradio novi, rekao je Stjepan Pintur, Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Čučerje
Poslije potresa odmah se krenulo u sanaciju, rekao je Predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava Ilija Sliško
– Zadovoljni smo s brzinom projekta, zahvalio bih se i projektantima na njihovom radu. Godinu dana je rok za završetak radova, nadam se da će to biti tako, a i ako ne bude glavno je da se krene.
Radove vrijedne oko 10 milijuna kuna je svečano otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević
– Ovdje je bilo srce potresa, epicentar, potresa koji je potpuno promijenio život i povijest Grada Zagreba i ono što je u tom potresu, osim obiteljskih kuća stradalo, je i ovaj dom. On je bio centar društvenog života Čučerja gdje su mnoge kulturne, sportske i druge udruge održavale svoje aktivnosti, tu je bio i centar Mjesne samouprave gdje su se održavale sjednice i u tom smislu šteta je da je toliko prošlo, ali kad smo došli odmah smo prionuli poslu kako bi se pokrenuli projekti, da se sruši, ali i izgradi novi Društveni dom.