Sv. Nikola bez Bandića dao darove djeci branitelja

Autor:: Filip Kordić 12/3/2009 20:57

-.-Filip Kordić-.-Obitelj TošićPodjela darova djeci hrvatskih branitelja i civilnih žrtava povodom blagdana Svetog Nikole održana je danas u vrlo veselom raspoloženju.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Doduše, cijeli je za klince veseli događaj protekao bez Milana Bandića, koji se u Trnskom nije pojavio unatoč tome što je upravo on trebao djeci dijeliti poklone, kako je bilo najavljeno iz Ureda gradonačelnika.

Sportska dvorana Trnsko bila je ispunjena do posljednjega mjesta, a osim darova za djecu je bila organizirana i prigodna priredba. Sveti Nikola došao je u Trnsko u pratnji prilično dobroćudnog Krampusa koji je djecu uveseljavao mađioničarskim trikovima.

Djedica u bijelom ispitao je znanje mališana prisutnih u dvorani pitajući ih pitanja o Božiću i pjevajući s njima prigodne pjesme. Klinci su pokazali zavidno znanje, odgovarajući na sva pitanja u jedan glas. Pozitivna atmosfera koja je vladala u dvorani doživila je svoj vrhunac kada je cijela dvorana  sa Svetim Nikolom zapjevala ‘Zvončiće’ i ‘Kad si sretan’.

-.-Filip Kordić-.-Obitelj GavrićZnajući tko je ove godine bio dobar a tko zločest, Sveti je Nikola pažljivo pregledavao dvoranu. Na kraju se ispostavilo da je svih 1400 djece koja su došla bilo dobro, pa su svi doma ponijeli poklon paket. Sretna lica mališana najbolje su svjedočila o uspjehu današnje priredbe.

Petogodišnje blizanke Maja i Antea Tošić zadovoljno su stiskale ručicama pakete, a Svetog su Nikolu došle vidjeti u tatinoj pratnji.

– Zadovoljan sam. Dobio sam čokolade i ‘Čovječe, ne ljuti se’. Jedino što doma već imam tu igru… – rekao je mali Luka Gavrić, koji je ipak bio zadovoljan svojim ‘ulovom’.