Šuker otvorio sportske prostorije u Rakitovcu

Autor:: rvg.hr 6/30/2010 20:20

Novouređeni vatrogasni dom, velika ukrašena sala sva u bijelom dočekala je jučer Rakitovčane koji su pristizali na već tradicionalnu proslavu blagdana svetih Petra i Pavla, zaštitnika sela.


Ove ih je godine bilo zaista mnogo, svi su htjeli vidjeti što se to u selu napravilo. I nisu ostali razočarani! Nekad stari, trošni dom, jedan od najvećih u ovom djelu Turopolja, s krovom koji prokišnjava danas je zamijenilo luksuzno zdanje prave svečane sale. “Bit će ovdje svadbi i ženidba”, čuli su se komentari.

Šuker: Ovo Gorica već dugo čeka

Blagdan svetaca zaštitnika obilježilo je i otvorenje klupskih prostorija ali i rasvjete na kombiniranom sportskom igralištu, a koje je simbolično otvorio potpredsjednik Vlade, ministar financija Ivan Šuker.

– To je ono što Gorici nedostaje. Mnogi bi se ženili, a nemaju prostora i ova sala ih naprosto poziva – rekao je ministar Šuker. Dodao je i kako je Rakitovec i uopće područje Donjeg Turopolja pred ekspanzijom.

– Izgradnjom gospodarske zone, ali i distributivnog centra i hladnjače stvaraju se uvjeti za još bolji rast i razvoj. To je nešto što Gorica već dugo čeka – rekao je Šuker.

I dalje bez kanalizacije

Domaćini su, uz kulturni program na kojem su nastupili članovi KUD-a Dučec iz Mraclina i mališani Područne škole Rakitovec, pripremili i kratak film o povijesti sela. Film je kroz fotografije i snimke dočarao život u selu od 60-ih godina do danas te prikazuje vrijedne mještane koji su većinu objekata u Rakitovcu samostalno i samodoprinosima izgradili. Veliku podršku daje im i Zagrebačka županija koja brine o ravnomjernom razvoju svojih svojih dijelova. Tako je svečanosti prisustvovao i zamjenik župana Rudolf Vujević, a u ime domaćina, Grada Gorice, prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Inače, Grad Velika Gorica sredstva ulaže u mjesnu samoupravu i projekte, a jedan od najznačajnijih je kanalizacija Donjeg Turopolja koju već dugo očekuju.

– Ja sam optimist i čvrsto sam uvjeren kako ćemo i kanalizaciju skoro dočekati – rekao je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Rakitovec, Franjo Sever.

Ono što je svakako najvažnije jest da su sada dobili prostor, ne samo za vjenčanja, već i za djelovanje raznih udruga, okupljanje mještana, mladih… Ideja je osnovati udrugu mladih ili folklorno društvo, o čemu ćemo zasigurno i mi pisati na našim stranicama.