Sufinancira se energetska obnova 20 zgrada: U Veliku Goricu odlazi preko 70 milijuna kuna

Obnova će se sufinancirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 41.655.376,51 kuna

U sklopu posjeta Gradu Velika Gorica, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević uručio je Odluke o financiranju energetske obnove za 20 velikogoričkih zgrada koje su se prijavile na Poziv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja na dostavu projektnih prijedloga ‘Energetska obnova višestambenih zgrada’.

– Čestitam prije svega suvlasnicima, a onda i gradonačelniku Draženu Barišiću i direktoru GSG-a Tomislavu Landeki na ovako uspješnom projektu. U cijeloj Zagrebačkoj županiji prijavljeno je ukupno 28 zgrada, a od toga je 20 s područja Velike Gorice – izjavio je ministar Kuščević te dodao kako su projekti energetske obnove stambenih zgrada i odgojno obrazovnih ustanova u Hrvatskoj ukupne vrijednosti 1,7 milijardi kuna i obuhvaćaju više od tisuću gradilišta.

– Grad Velika Gorica zajedno s Gradskim stambenim gospodarstvom Velika Gorica nastavlja provoditi projekt energetske obnove s ciljem ostvarivanja dodatnih ušteda, ali i energetske isplativosti. Na dosada obnovljenim zgradama pokazala se ušteda u grijanju i do 50 posto, pa s projektom nastavljamo i dalje, a paralelno s time radimo i na projektu izgradnje toplovoda Zagreb – Velika Gorica koji će omogućiti centralni sustav grijanja i donijeti konačno pojeftinjenje našim sugrađanima – istaknuo je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

Inače, ukupna vrijednost investicije za 20 velikogoričkih zgrada iznosi 73.127.883,57 kuna, a njihova obnova će se sufinancirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od  41.655.376,51 kuna.

Ministar Kuščević svoj boravak u Velikoj Gorici završio je obilaskom radova na novom dječjem vrtiću u Cvjetnom naselju i na gradskom bazenu.