Stupnik proslavio Dan općine

FOTO: Zagrebačka županija

Gradnja osmogodišnje škole u Stupniku planira se realizirati sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, idejno rješenje buduće škole je izrađeno, a od Vlade RH se očekuje darovanje 2,5 hektara zemljišta na kojemu će se školska zgrada graditi. Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća Stupnika, u prigodi dana ove općine, rekao je to zamjenik župana Ervin Kolarec, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH.

„Sinergijskim djelovanjem i zajedništvom Vlade RH, Županije i Općine možemo realizirati ovakve kapitalne projekte“, rekao je Kolarec. Podrškom Vlade RH, nastavio je, Zagrebačka županija je prva u Hrvatskoj potpisala ugovore s autoprijevoznicima o sufinanciranju javnoga prijevoza unutar svoga područja, a osigurala je i sredstva za obnovu javnih i sakralnih objekata i školskih zgrada stradalih u potresima 2020. godine. O suradnji Županije i Općine govorio je i načelnik Stupnika Bruno Perković ustvrdivši da se u Stupniku „više nego ikada osjeća prisutnost Županije“.

„Županija, njezine tvrtke i ustanove uključene su u niz važnih projekata u našoj općini“, rekao je Perković, te uz spomenutu gradnju škole, istaknuo rekonstrukciju županijske ceste sv. Benedikta i osiguranje sredstava za subvencioniranje javnoga prijevoza unutar županije.

FOTO: Zagrebačka županija

„Najavljujem ovom prigodom i otvaranje područnog ureda županijskog Odsjeka za prostorno uređenje i gradnju. Ovime će i u Stupniku biti omogućeno izdavanje građevinskih dozvola i obavljanje ostalih poslova iz domene prostornog uređenja i gradnje“, rekao je Perković. Ustvrdio je da je osnutkom općine prije 26 godina Stupniku osiguran razvoj koji prije toga nije imao.

„Gospodarstvenici su temelj naše priče“, rekao je. Najavio je i gradnju dječjeg vrtića, za što se sredstva planiraju namaknuti iz EU fondova.

FOTO: Zagrebačka županija

„Tu je i prva poduzetnička zona u vlasništvu Općine, u Stupničkom Obrežu, na prostoru bivše vojarne. Od Vlade RH očekujemo ugovor o darovanju zemljišta“, rekao je načelnik.

U ime predsjednika Hrvatskoga sabora na sjednici je bio saborski zastupnik Mato Čičak.

„Pred nama su velike prilike, Vlada RH je osigurala puno europskoga novca. Uvjeren sam da ste spremni za njega, da ćete puno toga projektirati i isplanirati za svoju općinu“, rekao je Čičak.

Javna priznanja Općine primili su Kristijan Šimović, Nikolina Ćuk, Danijel Čižić, KUD „Kraluš“, posthumno Franjo Drobilo, Vilim Novinc, Tomica Horvatinec, Josip Vađić, Josip Pipić, Eva Kirchmayer-Bilić, Sandra Vuk, Zlatica Nell, NK Stupnik i Zlatko Katriček.

(članak nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom)