Strpljenje stanovnika Brestja je pri kraju: “Evo zašto me sram pozvati nekoga u goste”

Kažu da žive kao svinje i dosta im je. Pozivaju na prosvjed i otpor ponižavanju koje trpe godinama.

Foto: Facebook

Već pet godina traje agonija stanovnika Brestja, naselja kraj Sesveta, gradske četvrti koja broji više od 70 tisuća stanovnika.

Brestovečka ulica jedna je od najprometnijih cesta u njihovom naselju, a radovi na njoj traju pet godina. Prepuna je rupa, prašine i lokvi nakon svake kiše.

“Naša djeca su ugrožena u prometu na putu do škole. Nogostupom kojim djeca hodaju, na nekim dijelovima prometuju automobili jer zbog radova nije moguće voziti se po kolniku. “Gotovi” dijelovi ceste nisu asfaltirani pa prilikom prolaska automobila djeci kamenje frca u glavu, a kad padnu prve kiše ti nasuti dijelovi pretvaraju se u ogromna “jezera” puna vode, zbog kojih naša djeca u školu i doma doslovno dolaze mokra do gaća. O prašini koja im leti u oči i koju udišu da ne pričam”, napisala je jedna mama.

Foto: Facebook

Pisali su na stotine adresa, ali bez uspjeha.

“Imamo razumijevanja za radove i svjesni smo da nismo u Japanu da se 1,6 kilometara ceste prekopa i sanira tijekom jedne noći, ali isto tako nam nije jasno da ova agonija traje već 5 godina. Da, PET GODINA!!! Da stvar bude još bizarnija, niti ove godine neće biti dovršeni radovi. Unatoč prošlogodišnjim obećanjima, naravno”, kaže korisnik Facebooka koji je snimio video kojim je dočarao kako izgleda vožnja Brestovačkom ulicom.

“Ne, nije Mongolija, a niti jedna od afričkih zemalja. Stanovnici Brestja, odnosno Sesveta uredno plaćaju prirez od 18% u proračun grada Zagreba. Kako im se to vraća”, pita se.

Foto: Facebook

“Mi potpuni idioti iz Brestja šest godina trpimo prašinu, rupe, blato odugovlačenje kumova, bili kod automehaničara triput godišnje… Lažna obećanja i još lažnija opravdanja. A mi?? Ništa. Pozivam sve da ovo podijelimo i pozovemo na svaki zakonski prosvjed i otpor ponižavanju! Budale smo! Ako treba i zatvoriti cestu! Živimo kao svinje”, poručio je jedan stanovnik ovog sesvetskog naselja.