Položen kamen temeljac za dječji vrtić u Središću

Vrtić će moći polaziti 200 mališana koji će biti raspoređeni u pet jasličkih i pet vrtićkih skupina.

Foto: Jabuka TV

Za godinu dana Zagreb će postati bogatiji za još jedan dječji vrtić. U Središću je postavljen kamen temeljac kojim je simbolično označen početak gradnje još jednog objekta za najmlađe sugrađane.

“Danas smo udarili kamen temeljac za dječji vrtić. Radovi će biti gotovi za godinu dana, a za šest mjeseci i osnovna škola”, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Naime, imovinsko – pravni poslovi bili su prepreka da radovi na novom dječjem vrtiću i osnovnoj školi u naselju Središće krenu paralelno.

Foto: Jabuka TV

Vrtić će moći polaziti 200 mališana koji će biti raspoređeni u pet jasličkih i pet vrtićkih skupina, a investicija s PDV-om iznosi nešto manje od 37 milijuna kuna.

“Samim time će se završiti kompleks i naselje će dobiti novu vizuru, a vidjet će se napredak i u odgojnom smislu”, ističe ravnateljica Dječjeg vrtića Zapruđe Danijela Filković.

Ovo zapravo znači viši standard za stanovnike ovog novozagrebačkog naselja u koje iz dana u dan doseljava sve više mladih obitelji.

“Djeca neće više morati u vrtić u Siget ili Trnsko, odnosno neće uopće morati napuštati svoj kvart. Dižemo standard. Cilj nam je da škole rade u jednoj smjeni, da djeca ne idu preko prometnica i da im je sve na dohvat ruke”, dodaje Bandić.

Foto: Jabuka TV

U Zagrebu se trenutno nalazi 60 dječjih vrtića koji djeluju u 220 objekata. U godini pedagoškoj godini 2019./2020. u vrtićima je ostalo 1121 slobodno mjesto od čega je 79 u jaslicama, a 1042 u vrtićkim skupinama.