Stotine Djedova Božićnjaka trči centrom Zagreba

Autor: Sarah Srdar 12/19/2014 1:42

Ove nedjelje centar grada okupirat će na stotine Djedova Božićnjaka koji će sudjelovati u utrci simpatičnih djedica. Oni će potrčati s Trga bana Jelačića točno u podne prema Gornjem gradu i vratiti se natrag na trg, a mogu se priključiti svi građani odjeveni u kostim Djeda Božićnjaka.

– Revijalna utrka krenut će s Trga bana Josipa Jelačića, odakle će sudionici trčati Ilicom i Mesničkom ulicom do Gornjega grada te Radićevom ulicom natrag do cilja na Trgu bana Josipa Jelačića. U utrku se mogu uključiti svi građani odjeveni u kostim Djeda Božićnjaka, a sudionicima koji nemaju kostim savjetuje se da na utrku dođu ranije kako bi mogli preuzeti svoje kostime, koje će hostese dijeliti do isteka zaliha – poručuje producent i realizator utrke Aleksandar Kovačević.

Ovakve utrke već se godinama održavaju u metropolama diljem svijeta, a cijela utrka, osim što promiče zdrav životni stil i kretanje, ima i humanitarni karakter.

– U suradnji s Hrvatskim Crvenim križem prikupljat će se darovi za učenike osnovne škole u Gunji. Neka svi građani doesu prigodan poklon za djecu i predaju ga volonterima i djelatnicima Hrvatskoga Crvenog križa koji će se nalaziti na središnjem zagrebačkom trgu, a darovi će se uručiti odmah idućega dana djeci u Gunji na školskoj priredbi – dodaje Kovačević.

Utrka Djedova Božićnjaka završnica je bogatog ovogodišnjeg zagrebačkog adventskog programa, a želja svih organizatora je da postane tradicionalno događanje koje će dodatno doprinijeti jačanju ugleda grada i privlačenju još većeg broja turista.