STOP BETONIZACIJI DONJEG GRADA: Potrebno manje stambenih objekata, a više zelenih površina

Vijeću Mjesnog odbora Kralj Zvonimir obratili su se zabrinuti građani kako bi spriječili izmjenu Generalnog urbanističkog plana, prema kojem bi čestica, prvotno namjena kao uređena rekreacijska zona, izmjenom Plana mogla postati stambeni objekt

Građani smatraju kako stambenih objekata ima i previše te žele stati na kraj betonizaciji tog dijela grada. Iz tog razloga obratili su se svom Mjesnom odboru, koji su ih spremno podržali.

– Tražimo sprječavanje izmjene GUP-a u im zabrinutih građana, s obzirom na nedavna saznanja da je podnesen zahtjev za izmjenom GUP-a, da se ta čestica koja je planirana za izgradnju sportsko- rekreacijske zone bez gradnje, zapravo pretvori u stambeni objekt. Naravno, građani su time ogorčeni jer je u proteklih desetak godina tamo izgrađeno 700 novih stanova, a nije uređena nijedna zelena površina, niti jedan park gdje bi ljudi mogli provoditi svoje slobodno vrijeme u nekoj rekreaciji, a gdje bi se djeca mogla igrati. Jedini park koji imamo je onaj u Šubićevoj ulici u koji smo mi utrošili znatna sredstva, oko 640.000 kuna, kroz male komunalne akcije – objasnio je Nedjeljko Tudja, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kralj Zvonimir.

Ako ne uspiju utjecati na sprječavanje izmjene GUP-a primorani su, ističe Tudja, poduzeti druge potrebne mjere.

– U razgovoru s građanima, kupcima tih stanova, koji su prilikom kupnje dobili informaciju da će biti izgrađena sportsko-rekreacijska zona, što ih je dodatno motiviralo da upravo u tom području kupe stan, postoji onaj drugi dio priče, to je kroz Zakon o zaštiti potrošača. Onda u principu nisu dobili ono što je najavi bilo rečeno – zaključio je Tudja.