Stanovnici Trnave i dalje ne žele da se mjesni odbor prenamijeni u vrtić

Stanovnici Trnave ponovno su izašli na ulice. Ne žele da se Mjesni odbor Trnava prenamijeni u dječji vrtić, što je želja gradske uprava.

– Prije otprilike godinu dana Dolenec i Tomašević su nam u Vijeće gradske četvrti poslali upit imamo li prostorije za privremene vrtiće, pošto oni nisu uspjeli održati svoja predizborna obećanja i izgraditi vrtić. Mi smo im ponudili prostor, kilometar udaljen odavde, nasuprot Dječjeg vrtića Jabuka, prostor koji je već bio privremeni vrtić, za vrijeme korone. Međutim, oni su to odbili, ideološki, baš su htjeli preuzeti mjesni odbor. Ono što je bitno za reći je da je odluka Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava bila da ne želimo dati ovaj prostor, kao i vijeća Mjesnog odbora, ali Tomašević i Dolenec su se oglušili na volju građana i legitimnog vijeća gradske četvrti – rekao je Alin Kavur, vijećnik Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava.

Sve je kulminiralo kad su gradske vlasti, kako kaže, silom odlučile ući u prostor Mjesnog odbora Trnava.

– Jučer su ovdje nenajavljeno došli izvođač radova, sa zaštitarima, i to naoružanima, imamo i danas ovdje jednog zaštitara, na silu su ušli, prepilili lanac i rekli nam da Tomašević plaća 24 sata zaštitara, kako ne bi korisnici, a ni mi mogli ući unutra, a oni su bili naoružani da bi izvođač radova mogao uništavati mjesni odbor – dodao je Kavur.

Na ovome ne misle stati, već će i dalje pružati otpor gradskim vlastima.

– Mi ćemo od danas svako jutro dežurati, imat ćemo i mi svoje straže do navečer, nećemo pustiti izvođače radova da uđu unutra, mirnim prosvjedom na koji imamo demokratsko pravo, prijavit ćemo na policiju da smo do sutra ovdje, pa dok netko ne odustane.
Prostore mjesnog odbora koristi stotinjak korisnika, koji bi odlukom gradske uprave mogli biti izbačeni – požalio se.

– Definitivno tužna priča. Ovaj objekt su izgradili naši roditelji, kompletan ovaj kvart, tu su se družili, kulturna umjetnička društva su provodila svoje programe, društva, udruge, mnogo ljudi je tijekom tjedna na druženju, zaista bi bilo jadno i tužno da se ovaj objekt prenamijeni – izjavio je Mladen Cetinja, potpredsjednik Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava.

Iz prostora je, između ostalih, izbačen i Boćarski klub Trnava.

– Mi se natječemo u zagrebačkoj županijskoj ligi, bili smo u Grubišnom polju, u Križevcima, sad nam dolazi Zaprešić u červrtak, nećemo moći odigrati utakmicu. Koristimo prostor, pa kad nam dođu gosti nemaju gdje vršiti nuždu, niti se presvući. Mi imamo svoju prostoriju, koju smo od vijeća gradske četvrti dobili na korištenje, više je ne možemo koristiti – kazao je Marinko Spajić, predsjednik boćarskog kluba Trnava.

Gradonačelnik Tomašević samo je kratko poručio da Grad mora i dalje raditi na otvaranju vrtićkih kapaciteta.