Stanovnici Podsuseda još čekaju pitku vodu

Autor: Mateja Vukmirović 5/22/2015 20:39

Već 15 godina stanari Podsuseda čekaju dodatak postojećem cjevovodu dužine dvadeset metara kako bi dobili pitku vodu. Vijeće Mjesnog odbora Podsused do sad je već u tri navrata donosilo Zaključke i pisalo zamolbe, ali podružnica Zagrebačkog holdinga Vodoopskrba i odvodnja još uvijek nije priključila kućanstva u ulici Sutinska vrela od broja 28 do 34 na vodovod.

– Već 15 godina naš Mjesni odbor muku mući s priključkom za vodu u ovoj ulici. Četiri domaćinstva nisu priključena na vodu – rekla je Ivka Bengez, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Podsused.

Gospodin Gojko Čerkez koji se bavi gospodarskom djelatošću u kojoj ima 15 zaposlenika, obraćao se Mjesnom odboru više puta, no i kad su zahtjeve proslijedili ništa se nije dogodilo. A da je ovo čest problem u rubnim dijelovima metropole rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

– Kanalizacija i voda su jedan od standardnih gradskih problema u rubnim djelovima grada. Kanalizacija je došla do jednog djela ulice, ali ne i do svih objekata. Voda je do nekih došla i poluilegalnim putem – dodao je Darinko Kosor.

Grad Zagreb mora osigurati svim građanima, a posebno onima koji zapošljavaju ljude, da imaju uvijete dostojne života u 21 stoljeću, a to su voda, kanalizacija, plin i asfalt, zaključak je Darinka Kosora.