Stanovnici Knežije ne odustaje od borbe za očuvanje svog parka, ovoga vikenda su izveli performans

Skupina umjetnika ove se nedjelje okupila u parku Knežija i izvela nastup pod nazivom "Početak radova".

Foto: Jabuka TV

Građanska inicijativa “Knežija brani park” još je u rujnu prikupila više od 4200 potpisa protiv gradnje osmerokatnice na mjestu sadašnjeg parka u svom kvartu, a sa svojim aktivnostima do danas nisu stali.

“Kada smo saznali da je grad ipak izdao lokacijsku dozvolu mi smo se žalili. Prvostupanjsku žalbu smo uputili Gradu, grad nas je u određenom roku odbio s argumentom da stanari nisu stranka u postupku i mi smo tada uputili drugostupanjsku žalbu Ministarstvu graditeljstva i još uvijek čekamo odgovor na žalbu”, ispričala nam je članica Vijeća Mjesnog odbora Knežija Larisa Petrić.

Smatraju kako je taj problem od gradske važnosti, a ne samo kvartovski, stoga se nadaju da će svojom inicijativom promijeniti kako se grad odnosi prema javnim površinama.

“Mislimo da ovo nije samo pitanje Knežije i ovoga parka nego da je to pitanje gospodarenja prostorom, javnim, zelenim prostorom, dakle prostora koji su na usluzi
stanovnicima grada”, ističe Petrić.

Foto: Jabuka TV

Skupina umjetnika ove se nedjelje okupila u parku Knežija i izvela nastup pod nazivom “Početak radova”.

“Radi se o performansu koji simbolično prikazuje što bi se dogodilo kada bi radovi počeli”, kazala nam je organizatorica performansa Ana Armano Linta.

Na humorističan način tako su stanovnici Knežije ukazali na ozbiljan problem. Ako odgovor Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja bude negativan, kažu, i dalje će ustrajati u svojoj bitci i pisati tužbu Upravnom sudu.

Foto: Jabuka TV