Stanovnici Brestja izviždali Bandića: Prosvjedom upozorili radove na glavnoj prometnici koji traju više od pet godina

Prašina, rupe u kojima oštećuju automobile, lokve nakon svake kiše i poplave svakodnevica su stanovnika Brestja, naselja kraj Sesveta.

Foto: Zagrebancija.com

Prašina, rupe u kojima oštećuju automobile, lokve nakon svake kiše i poplave svakodnevica su stanovnika Brestja, naselja kraj Sesveta. Naime, radovi na Brestovečkoj cesti ne traju par mjeseci, već više od pet godina.

“Živimo u katastrofalnim uvjetima punih pet godina, a razlog tome su gradske institucije koje su potpuno zakazale. Ugroženo je zdravlje ljudi zbog buke, prašine, kanalizacija se ispušta u obližnji potok, problema je puno”, pojasnio nam je Vlado Josić, član Građanske inicijative Volim Brestje.

Transparentom “Ide godina šesta, Milane gdje je obećana cesta”, dočekali su zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji se pojavio u Brestju i pokušao umiriti stanovnike.

Foto: Zagrebancija.com

“Dogovoreno je da se ono što se može sanira prije zime, a ono što preostane da se završi na proljeće”, poručio im je.

No, odgovor ih nije zadovoljio pa su izviždali prvog čovjeka grada. U njegovu obranu stao je Stjepan Kezerić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete, koji tvrdi da su radovi počeli 2016. godine.

Foto: Zagrebancija.com

“Žao nam je da radovi nisu završili, ali za to postoji par objektivnih razloga. Radove je otvorila Vodoopskrba i odvodnja koja je 2016. radila kanalizaciju. 2017. je tu bila Plinara, a sada, 2018. i 2019. ponovno Vodoopskrba i odvodnja. Na tu temu posljednjih godinu dana imamo sastanke i maksimalno smo se posvetili problemu. No, tu je bilo i puno nelegaliziranih objekata i grešaka od strane samih stanovnika”, upozorio je Kezerić.

“Ovo je postalo neizdrživo. Očekujem od gradonačelnika da ispuni obećanje i da će se radovi ubrzo završiti”, zaključio je Josić.

>>> PARALIZIRANO BRESTJE! Pogledajte kako izgleda vožnja Brestovečkom cestom <<<