Štakori, zmije, fekalije – stvarnost u Lastovskoj ulici

Autor: Dijana Katalinić 4/7/2016 19:13

U Lastovskoj ulici, tik uz Osnovnu školu Jure Kaštelana nalazi se objekt koji je godinama zapušten i svojom ružnoćom kvari sliku mjesta ugodnog za življenje. Nekadašnja ćevabdžinica, do prije nekoliko godina bila je u funkciji.
– Ne znam što se sad s tim dogodilo i zašto se nitko nije pobrinuo za to, ali osjeti se užasan smrad – komentar je stanovnika Lastovske.
 
Često u ovakvim slučajevima ne zna se tko je vlasnik objekta niti tko je odgovaran za to stanje, međutim stanovnici Lastovske tvrde suprotno.
– Ruglo, živo ruglo! Ovo bi se trebalo maknuti, pa zna se tko je tu bio. Ne razumijem zašto se do sad nije nešto poduzelo po tom pitanju – ogorčeni su stanovnici.
– Iznenađen sam ovime što vidim. Ne mogu shvatiti kako nešto poput ovoga uopće može stajati u jednom kvartu, skoro pa u centru grada. Jako je ružno – kazala je gospođa koja svakodnevno prolazi pored spornog kioska.
Ružno ili ne, ako prijeti sigurnosti i zdravlju građana kao moguće leglo zaraza, potrebno je nešto poput ovoga maknuti, složni su građani. Prema zakonu o građevinskoj inspekciji komunalni redari imaju ovlasti rušiti objekte koji su napušteni više od pet godina. U ovom slučaju, ako zbog nikoga, onda barem zbog djece koja svakodnevno tuda prolaze.