SPREMNI ZA NEDJELJNI DERBI: Uoči utakmice Modri se družili s navijačima

Zoološki vrt Grada Zagreba posjetili su igrači Građanskog nogometnog kluba Dinamo. U druženju s građanima najavili su nedjeljni maksimirski derbi Dinama i Hajduka

Svi mladi nogometni navijači, ali i oni nešto stariji, u Zoološkom vrtu Grada Zagreba imali su priliku upoznati svoje sportske uzore. Poseban naglasak stavljen je na razvijanje navijačke kulture kod djece, a ako su u Zoološki vrt došli noseći navijačka obilježja omogućen im je slobodan ulaz.

– Posebno sam ponosan na ovu suradnju s Dinamom. To je jedna prekrasna priča jer kroz naše edukativne programe prođe preko 20.000 djece, a veliki broj djece je u i raznim nogometnim školama Dinama, ali i u nekim drugim, i vjerujem da tu možemo puno postići u smislu edukacije prema zaštiti životinja i ljubavi prema njima. Uz to, od malih nogu bitno je kod djece razvijati sportski duh, koji je bitan ne samo za djecu, već za cijelu obitelj – izjavio je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba.

Ovaj događaj samo je uvod u dugoročnu suradnju dvaju simbola hrvatske metropole. Građanski nogometni klub Dinamo ponosni je sponzor afričkih lavova, pa su se upravo ispred njihove nastambe Dinamovi prvotimci družili s prisutnom djecom. Koja su očekivanja od nedjeljnog derbija između vječnih rivala Dinama i Hajduka, te kako im teku pripreme za utakmicu, otkrio je i sam trener.

– Od Hajduka očekujemo sve ono što su pružali dosad, a to znači jednu dobru kolektivnu igru s puno entuzijazma, žara, s jednom jasnom vizijom i ciljem, s određenim prepoznatljivim stilom igre, a mi se trebamo pripremiti na to. Trebamo gajiti svoj stil igre i trebamo se brinuti o sebi, ali biti na oprezu. Naravno, pripremamo se i analiziramo našu ekipu. Priprema za svaku utakmicu mora biti na određenom nivou, tako ni ova za derbi nije iznimka – dodao je Mario Cvitanović, trener GNK-a Dinamo .

Vrlo emotivan bio je Nikola Moro, mlada nada Dinama, koji je obećao da će na nadolazećoj utakmici dati sve od sebe.

– Želim istaknuti da bi bilo licemjerno od mene da sad kažem da sam rođeni purger i da od rođenja navijam za Dinamo, kad sam od 11. godine živio u Solinu. Mislim da je sasvim prirodno da volim i Hajduk, ali naravno da volim Dinamo jer Dinamo mi je dao kruh, dao mi je sve – objasnio je Moro.

– Vjerujem da će biti dobra utakmica, svi je željno iščekujemo. Nadamo se dobroj atmosferi, da će biti puno ljudi i da će biti pravi derbi – zaključio je nogometaš Filip Benković.