Spojimo hrvatska srca

Zaklada “Hrvatska za djecu” ovogodišnju akciju Spojimo hrvatska srca posvećuje mališanima u udomiteljskim obiteljima

Foto: Press materijal

Vrijeme blagdana u svima nama budi posebne emocije. Zaklada “Hrvatska za djecu” ovogodišnju akciju Spojimo hrvatska srca posvećuje mališanima u udomiteljskim obiteljima. Jedan dar za jedan osmijeh slogan je akcije koja će po drugi put zaredom u predbožićno vrijeme ujediniti Hrvatsku. Ovoj humanitarnoj priči možete se priključiti već danas te donirati jedan poklon koji će ovaj Božić učiniti zaista posebnim.

Na svojoj facebook stranici, Zaklada je objavila poziv udomiteljima da izraze  božićne želje dječice koja će ovaj Božić dočekati u njihovom domu. Želje se svakodnevno objavljuju a građani preuzimaju obvezu kupnje i dostave poklona na adresu Zaklade koja će se pobrinuti da svaki dar otputuje na pravu adresu.

Za potrebe akcije otvoren je posebni račun: HR 6124020061500115182.

Građani ali i pravni subjekti imaju i mogućnost uplatiti donaciju za darove željenoj obitelji, a Zaklada će u njihovo ime obaviti božićnu kupovinu.

– Udomiteljske obitelji heroji su socijalnog sustava. To su obitelji koje nerijetko uz jedno ili više svoje biološke djece pružaju dom i ljubav djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Naime, institucije za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi često su adresa na kojoj takvi mališani provedu previše vremena. Unatoč brizi i sigurnosti koju im sustav pruža, obitelj pa makar i udomiteljska, prikladnije je okruženje za život te toliko ranjene djece. Poticanje udomljavanja te podrška udomiteljskim obiteljima je stoga i Zakladina agenda – istaknula je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu”.