Snažna poruka prelijepe mame: “Žene nisu samo kućanice, slijedite svoje snove!”

Na izboru za za Najljepšu mamu Hrvatske koji će se održati u Šibeniku 1. i 2. rujna, Grad Zagreb predstavit će Mirjana Brezak, ponosna majka dvojice sinova

Izbori ljepote nisu nikakva novost, no kada se radi o izboru na kojem mogu sudjelovati samo majke, svi smo uprli oči u ljepotice koje su ušle u polufinale. Prošle godine izbor se održao pod talijanskom licencom, a ove godine bira se najljepša mama pod domaćom licencom. Cilj ovog natjecanja je da se osim ljepote žene nagradi i sama uloga majke koju ima u obitelji i društvu. Jedna od polufinalistica je i lijepa 37-godišnja Zagrepčanka Mirjana Brezak. Osim što uspješno odrađuje ulogu majke 13-godišnjeg Juraja i 10-godišnjeg Marka, Mirjana radi u banci, a upisala je i specijalistički studij unutarnje i vanjske trgovine. Slobodno vrijeme pak posvećuje svojim prijateljicama i poznanicama koje šminka. No, to nije sve. Ova ljepotica svaki slobodan vikend provodi na polju.

– Otac mi živi u malom zagorskom mjestu Lobor, pa nastojim iskoristiti svaki slobodni trenutak da mu pomognem oko vrta i povrća, ali i da odmorim dušu i tijelo u prirodi – rekla je ova vrsna vrtlarica.

Na izboru za Najljepšu mamu Hrvatske koji će se održati u Šibeniku 1. i 2. rujna, Mirjana će predstaviti sebe, ali i sve majke koje teže ostvarenju svojih želja i snova. Ulogu majke vidi kao najvažniju u životu, no smatra kako žena ne smije zapostaviti sebe.

– Mi smo majke, ali nismo samo kućanice. Mi možemo postići sve što poželimo. Sretna sam što imam predivnu obitelj, te su suprug i sinovi jako ponosni na sve što radim. Vesele se skupa sa mnom ovom natjecanju, te svi jedva čekamo rujan da izađem na pozornicu i pokažem što znam – kazala je Mirjana koja nam je otkrila da je zbog natjecanja jako uzbuđena, ali i da ima veliku tremu.

Trenutno uči manekenski hod, a priznala nam je da joj, iako se ranije nije iskušala u tome, dobro ide. Ljepotice će na natjecanju osim hoda, morati izvesti i talent točku, gdje će pokazati ono u čemu se mogu najbolje iskazati, a istovremeno uživati.

– Točka koju ću izvesti želim da ostane tajna, ali mogu samo reći da je vrlo interesantna. Vjerujem da će se svi iznenaditi talentom koji – rekla je nasmiješena mama koja se na ovo natjecanje prijavila sama a ponukala ju je njena znatiželjna priroda. Iako se natjecateljice još uvijek nisu upoznale uživo, svakodnevno komuniciraju putem društvenih mreža, te su se zbližile i sprijateljile.

Iako je krasi nevjerojatna ljepota te na prvi pogled nikad ne bi rekli da se radi o 37-godišnjakinji, Mirjana priznaje da to nikad nije iskorištavala. Izbor za najljepšu mamu Hrvatske prvi je takav izbor na kojem sudjeluje te, iako joj pobjeda nije najvažnija, rekla je kako bi je ta titula zasigurno usrećila te bi zaokružio sve lijepo što joj se upravo događa. Ovim natjecanjem odlučila se dati mogućnost svim majkama da se zabave, sklope nova prijateljstva, ali i nađu vremena za sebe, pokažu svoj sjaj te prožive svoj trenutak u kojem će upravo one biti u središtu pozornost. Uz ulogu majke, cilj je promovirati i lokalno bogatstvo, običaje i turizam, a organizatorica natjecanja je Maja Gnjidic Verdecchia.