Smjenjeni direktori postaju Voditelji projekta3

Ivo Čović

Autor: Sanjin Španović 11/1/2010 12:00

Nakon nekoliko tjedana razmišljanja što sa starim, nedavno smjenjenim direktorima predsjednik Uprave Holdinga Ivo Čović u petak je predstavio svoju ideju rošade samim direktorima, doznaje portal Zagrebancija.com iz svojih izvora.

Obzirom da su kolektivnim ugovorom, potpisanim još u vrijeme kada je Milan Bandić bio Bog i batina Holdinga svi tamošnji zaposlenici od otkaza zaštićeni kao lički medvjedi Čović im je, još prilikom kave na kojoj ih je obavijestio o smjeni, ponudio stimulativne otpremnine od čak šest brutto plaća.

Kraljević dvoji između odlaska u ZET i ponude Bandića da mu dođe kao savjetnik

No, to će, doznajemo od smjenjenih direktora, prihvatiti tek jedan od njih, dok su drugi čekali nove prijedloge za posao. I u petak su velika većina njih dočekali prijedlog da u nekoliko raznih podružnica postanu – Voditelj projekta 3.

-.--.-Mato Kraljević svojim iskustvo trebao bi pomoći ZET-u. Ako ne ode Bandiću...Tako je Čović, bardu Zagreb parkinga Mati Kraljević ponudio da iz te tvtke u kojoj je još od 1982. pređe u ZET. Mate Kraljević nije nam se javljao na mobitel pa ne znamo njegovo stajalište o toj ponudi. No, gradonačelnik Milan Bandić na jednoj nam je kavi otkrio da je Kraljeviću ponudio da mu postane savjetnik u Gradskoj upravi.

Marko Melčić, bivši direktor Čistoće iz te podružnice preći će u ZGOS i to po želji tamošnjeg direktora Milanovića. Melčić nam je kratko rekao da mu je taj posao novi izazov i da želi raditi.

Jadranka Robića sklanjaju kao Bandićev kadar?

Sa Melčićem u ZGOS bi trebao ići i Jadranko Robić. I dok su rošade sa Kraljevićem i Melčićem logične, Robićevo novo radno mjesto moglo bi predstavljati tek sklanjanje Bandićevog kadra.

Bivši dirketor Arene Zdenko Antunović dobio je ponudu da se vrati u Podružnicu za upravljanje športskim objektima, gdje bi na istom radnom mjestu svoj rad u Holdingu trebala nastaviti i dosadašnja direktorica te podružnica Gordana Pokrajčić.

No, neki od smjenjenih direktora ostaju u svojim starim podružnicama. Tako će Srečko Vučković ostati u ZG Cestama što je i bila i želja novog direktora Alena Gospačića, kao što će i Filip Borac ostati, također po želji novog direktora Daria Kobeščaka u Tržnicama.

Aneksom im koeficijent plaće sa 5,6 raste na 6,5, samo mrvicu manje od plaće koju su imali kao direktori podružnica

Svim bivšim direktorima koji postaju Voditelji projekta 3 u utorak će biti ponuđeni ugovori sa koeficijentom 5,6, ali i aneksi ugovora na dvije godine kojim će im koeficijent plaće biti 6,5 što znači da će im plaća biti nešto manja nego što im je bila kao direktorima podružnica (osnovica u Holdingu je 2.887 kuna).