Slavonska avenija bit će u potpunosti otvorena do srijede

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV 4/11/2016 18:31

Radovi na sanaciji rupe koja se otvorila na Slavonskoj aveniji u punom su jeku. Da se uvjeri kako sve ide kako treba, mjesto propadanja asfalta posjetio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je najavio kako bi Slavonska avenija u potpunosti trebala biti otvorena već u srijedu.

– Stvari su sada pod kontrolom i ja sam uvjeren da ćemo do srijede otvoriti Slavonsku aveniju. Radi se 24 sata na dan, a u srijedu je imperativ da se probije Slavonska avenija punog profila – najavio je Bandić.

– Pomičemo rok do srijede, izlazimo sa Slavonske i priključujemo se na Marohnićevu i tad će kanal definitivno biti gotov. Trebamo naglasiti da je magistralni cjevovod apsolutno ostao neoštećen, zaštićen i nije bilo nikakvog puknuća cjevovoda. Kanalizaciju ćemo završiti i nakon toga ide završni sloj i pustit ćemo u puni promet Slavonsku aveniju – objasnila je Štefica Mihalic, direktorica Vodoopskrbe i odvodnje.

Voditelj izvođenja radova, Milan Penava, kaže kako je sam početak sanacije rupe bio izuzetno težak.

– Tu rupu je trebalo najprije sanirati, tek onda početi kopati. Trebalo je zaštititi jamu jer je to prilično duboko, nekakvih 7 metara, što je izuzetno opasno kod izvođenja. No, završit ćemo to na vrijeme i bez ikakvih posljedica – rekao je Milan Penova, voditelj izvođenja radova na Slavonskoj aveniji.

Ovakva rupa se, kaže Penava, nije mogla predvidjeti, a do propusta je došlo kod izvođenja radova još davne 1964. godine.

– Taj kanal je rađen 1964. kada su bile poplave u gradu Zagrebu i u tom vremenu vjerojatno je došlo do nekakvih propusta kod izvođenja radova. Zato se svod tog kanala urušio – pojasnio je Penava.

A propadanje asfalta i zatvaranje Slavonske avenije iskoristilo se i za rekonstrukciju sjevernog kolnika Zagrebačke ceste od Savske do Selske ceste, koje je bilo u planu izrade na ljeto.

– Ovdje ćemo na otprilike 11 000 kvadrata u toku ovih dana ugraditi oko 2500 tona asfalta. Iskoristili smo prigodu tako da ćemo napraviti i istočni silazak u pothodnik, ali isto tako nastavljamo pratiti sanaciju južnog kolnika Slavonske avenije i Marohničevu ulice oko rupe. Nakon što se zatrpa rupa mi idemo s frezanjem, a tamo će se ugraditi oko 1600 tona asfalta – izjavio je Ante Todorić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste.

Izvođači radova i svi nadležni mogle građane za strpljenje zbog nastalih gužvi prilikom izvođenja spomenutih sanacija i rekonstrukcija , a nakon srijede, sve bi se trebali vratiti u normalu. Sve do pojave nekih novih oštećenja na zagrebačkim prometnicama.