Skupština pita Mamića: Zašto 6 mil NK Lokomotivi?

Zoran Mamić na utakmici Hajduk - Dinamo

Autor:: Stjepan Marković 2/4/2010 15:54

Na sjednici Odbora za obrazovanje i šport vijećnici su reagirali na natpise u medijima u kojima se navodi da NK Lokomotiva od Grada prima šest milijuna kuna te da ima 17 trenera te su zatražili da se o toj temi održi sjednica. Odbornike također je zanimalo zašto tako veliki novac dobiva Dinamo te koja je struktura troškova održavanja Maksimirskog stadiona jer kako kažu njima se predoči samo iznos dok se ne zna kako se troši tih devet milijuna kuna.

– Mi iz ovoga ne možemo vidjeti je li taj iznos prevelik ili premal jer nemamo uvid na što se troši. Želimo da se to bude transparentno. Politika ima preveliki utjecaj u tome kojem klubu će se dati koliki novac – rekao je Pavel Kobler i dodao da je svima jasno visi Cibona, riječ je o političkim odlukama.

Kobler je pod tim mislio na financijske probleme u kojem se taj klub našao zbog sukoba Ive Jelušića i Milana Bandića.

Tajnik Zagrebačkog športskog saveza Velimir Bašić je objasnio da se novac dodjeljuje po propisima koje je donijela Skupština još 1992. Predsjednica odbora Danira Bilić na kraju je zatražila da se o ovoj temi sazove tematska sjednica kako bi se raspravilo o tom problemu Ona je primijetila da isti iznos prima NK Lokomotiva i RK Zagreb što je prema njenom mišljenju nepravedno jer rukometaši iza sebe imaju puno veće rezultate.