Skromni Gotovina bit će popularniji od Josipovića

Mirko Ljubičić Šveps

Autor: Kristina Križić 11/20/2012 12:44

Protekli vikend prošao je u znaku velikih emocija, i tuge i sreće. Tako smo se u petak veselili oslobođenju Ante Gotovine i Mladena Markača, a u nedjelju smo se prisjetili tužne 21. obljetnice pada Vukovara.

– Vukovar je najveća hrvatska pobjeda, on je simbol žrtve. Osobno je bio dirljiv trenutak kada je general Markač došao u Vukovar, ali i kada je Gotovina pozvao hrvatske građane, odnosno Srbe da se vrate u Hrvatsku. To je dokaz da se stvari mijenjaju i da je Hrvatska dobila nove lidere – ispričao je Mirko Ljubičić, predsjednik zagrebačke HVIDRA-e, gostujući u Svakodnevici na Jabuci TV.

Istaknuo je kako će popularnost generala Gotovine sve više rasti i da bi čak mogla nadmašiti i popularnost predsjednika Josipovića. I Ljubičić smatra kako je skromnost generala Gotovine neupitna.

– Gotovina nije došao u Vukovar jer bi zasjenio cijeli događaj i to samo govori koliko je on veliki čovjek – rekao je Ljubičić.

Osvrnuo se i na mimohod uoči presude koji je organizirala HVIDRA te dodao kako su samo pojedini političari zapalili svijeće i otišli na misu.

– Došli su samo Davor Bernardić, Milan Bandić, Darinko Kosor, a kada je bio doček neki drugi su se penjali na binu – kazao je Ljubičić.

Predsjednik zagrebačke HVIDRA-e uvažio je komentar Zorana Pusića da oslobađajuća presuda generalima ne znači da nije bilo zločina.

– Svatko ima pravo na svoje mišljenje. On je postavio hipotezu da netko mora biti kriv, a od živih sudionika rata ostali su glavni odgovorni, generali – zaključio je Ljubičić u emisiji Svakodnevica na Jabuci TV.