Školarci, provedite ljetne praznike u Muzeju vlakića Backo Mini Express!

Hrvatski učenici osnovnih i srednjih škola odlaze na zaslužene ljetne praznike u srijedu, 21. lipnja.

FOTO: Backo Mini Express

Muzej vlakića Backo Mini Express, peta najveća maketa željeznice u Europi, koja je ujedno
i jedan od najposjećenijih sadržaja u glavnom hrvatskom gradu, kreirala je nastavak naših
izlagačkih aktivnosti i za vrijeme dok mali ljubitelji vlakova ne idu u školu i tijekom ljetnih
praznika za sve učenike osnovnih i srednjih škola.

Najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi i dalje raste. Tijekom godine Muzej vlakića je za posjetitelje otvoren petkom i subotom od 10 – 18 sati, budući da se ostalim radnim danima u Muzeju vlakića – Backo Mini Express marljivo radi kako bi se posjetiteljima uvijek moglo pružiti nešto novo za vidjeti.

Dakle tijekom ljetnih školskih praznika, koji počinju 21. lipnja, svakog petka i subote od 10 do 18 bit ćemo otvoreni za sve male posjetitelje koji se odmaraju od nastave i žele uživati u željezničko maketarskom sadržaju i s nama družiti.

Naš tim maketara svakodnevno će biti u Muzeju vlakića Backo Mini Express kako bi objasnili obilje sadržaja koje Muzej nudi, uz posebno uvijek atraktivno izgrađeni Tomislavov trg u Zagrebu, uz brojne dodatne detalje vezane uz Zagreb. Muzejom će voziti 150 kompozicija vlakova na više od 1.500 tračnica u 350 četvornih metara muzejskog izlagačkog prostora – najavio je u povodu ovogodišnjeg ljetnog praznovanja hrvatskih školaraca Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

Učenici će na ljetnim praznicima kroz posjet Muzeju vlakića Backo Mini Express, osim zanimljivosti vezanih uz maketu, vidjeti i kako su svi dijelovi makete izrađeni ručno kroz
obradu drveta, na koji način je napravljena krajobrazna hortikultura ili uz pomoć kojeg
računalnog programa vlakovi voze bez kvarova ili sudara. Muzej predstavlja ujedno i svojevrsni edukacijski poligon praktične nastave tehničkog odgoja i inženjerstva za školarce
osnovnih i srednjih škola. radi praktične nastave i zanimljivog sadržaja svijeta vlakova u
malome.