Sindikat ZET-a tvrdi: “Odluka ministra Božinovića je neprovediva”

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET - Zagreb će zatražiti da se u provedbu Odluke uključe policija i komunalno redarstvo.

Foto: Zagrebancija.com

U ponoć na snagu stupa odluka koja obvezuje sve putnike u javnom gradskom prijevozu na nošenje maski. Drugim riječima, ako koristite tramvaj i autobus, u vozilo više nećete moći ući bez maske.

“Vozač ne smije pokrenuti vozilo ako svi putnici nemaju maske”, rekao je danas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Naravno, ljudi cijeli dan komentiraju da je ova odluka neprovediva, a sada je na to upozorio i Sindikat vozača i prometnih radnika ZET – Zagreb.

“Nakon što je načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar Davor Božinović, 24. lipnja 2020. donio Odluku o izmjeni odluke o načinu organiziranja javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid-19 u kojem navodi da vozač ne smije započeti vožnju ako putnik nema medicinsku masku ili masku za lice, donesenu Odluku nije moguće provesti na predloženi način”, kažu iz sindikata pa pojašnjavaju zašto je to tako.

“Vozači tramvaja i autobusa ne mogu vidjeti svakoga putnika i u gužvi ne mogu vidjeti da li svaki putnik ima masku ili ne.”

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET – Zagreb će zatražiti da se u provedbu Odluke uključe policija i komunalno redarstvo, te drugi.

“Također će SVPRZZ zatražiti da se putem razglasa u vozilima ZET-a, svako malo putnici upozoravaju na Odluku načelnika stožera i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića o korištenju maski u javnom prijevozu. Molimo vozače da se pridržavaju Odluke, koliko god je to moguće, ali i da čuvaju sebe i svoje zdravlje prije svega, te da na svaki način izbjegavaju konfliktne situacije. Koristite maske i čuvajte svoje zdravlje”, zaključuju.