SIGURNOST U PROMETU: Mobiteli i slušalice smanjuju razinu koncentracije

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima na željezničko-cestovnim prijelazima, provodi se akcija pod nazivom 'Vlak je uvijek brži'. Cilj je upozoriti sve sudionike u prometu na prometna pravila koja trebaju poštivati. Ovogodišnja akcija je posebno umjerena na mlade

U više od 40 zemalja u svijetu provodi se edukativna kampanja o važnosti poštivanja prometnih pravila u željezničko-cestovnom prometu.

– Edukativnu akciju ‘Vlak je uvijek brži’, osim na željezničkim prijelazima, provodimo i diljem škola u Hrvatskoj i to kroz edukativne radionice na kojima djecu upozoravamo na sve opasnosti na koje mogu naići u željezničko-cestovnom prometu – izjavila je Antonija Jergović, voditeljica korporativnih komunikacija HŽ-a.

Grad Zagreb ima 35 željezničko-cestovnih i željezničko- pješačkih prijelaza te ih je većina dodatno osigurana automatskim uređajima. Zadnjih godina, u Hrvatskoj, se bilježi pad teških nesreća. Tome pridonose niz akcija vezanih uz sigurnost u prometu, a ovogodišnja je posebno usmjerena prema mladim osobama.

U prometu, a osobito na prijelazima, opasno je koristiti mobitele i slušalice jer smanjuju koncentraciju. Naša je poruka da budete oprezni te pažljivo gledajte i slušajte signale u prometu jer pruga nije za igru – dodala je Jergović.