Šetnja memorijalnim stanom Marije Jurić Zagorke

Nova tura predviđena za 28.11.

Marija Jurić Zagorka, prva profesionalna novinarka i najčitanija hrvatska književnica, žena za koju malo tko nije čuo, svake godine budi interes velikog broja građana koji s radošću posjećuju njezin memorijalni stan u samom centru, točnije na adresi Dolac 8.Priča o nastanku Gričke vještice, šetnja užim centrom grada uz kostimiranu zabavu, samo su neke od tajni koje smo uspjeli saznati kako bi vam unaprijed otkrili što vas to sve očekuje i ovu nedjelju 28.studenog.

U nedjelju je također otvoren memorijalni stan od 13- 19 sati, a najave nisu potrebne, već samo maska i dobra volja. U 11h održat će se tradicionalna šetnja Zagorkinim tragom kroz Zagreb i nakon toga su svi posjetitelji i više nego dobro došli u obilazak stana- Ana Zbiljski, voditeljica memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke

Unatoč ovozemaljskim dobrima, Marija nije imala sretno djetinjstvo. Odrasla je na selu u Hrvatskom zagorju, a zbog svoje ljubavi prema tom dijelu Lijepe Naše sama si je nadjenula nadimak Zagorka. No, ne želimo vam sada puno otkrivati osim da je njezin životni put bio isprepleten mnogim preprekama, a detaljnije priče očekuju vas već ove nedjelje uz profesionalne pripovjedačice koje će svaku priču dočarati na poseban način.