Sesvete pod opsadom kulturnih događanja

Autor:: Elena Grassi 12/3/2009 13:14

Zagrebački kulturni centri pripremili su za svoje građane cjelodnevne besplatne programe pod nazivom Advent u zagrebačkim kulturnim centrima. Programi će trajati do 13. prosinca 2009. godine, a posjetitelji će moći svoje slobodno vrijeme provesti na božićnim radionicama, predstavama, koncertima, izložbama i ostalim događanjima.

U sklopu ovog događanja u Sesvetama će 4. prosinca svi zainteresirani moći prisustvovati likovnoj radionici koja će se održati od 13 do 15 sati u Centru za kulturu Narodnog sveučilišta Sesvete. U nedjelju. 6. prosinca održat će se predstava za djecu Povuci, potegni i Sv. Nikola s početkom u 11 sati, dok će u 18 sati biti izveden koncert Uprizorenje Božićnih običaja od Sv. Nikole do Sveta tri kralja, u kojem sudjeluje dječji zbor Mali Sesvečani i KUD Sesvetska sela.

U Centru za kulturu, 8. prosinca će se održati musical Ljepotica i zvijer s početkom u 19 sati. Riječ je o humanitarnoj predstavi učenika OŠ Ivana Granđe, a sav prikupljen novac namijenjen je liječenju bolesnog učenika. Iduću srijedu, 9. prosinca, održat će se radionica Božićna čestitka s početkom u 13 sati, dok će se isto popodne, u 18 sati održati koncert učenika OŠ Zlatka Grgoševića, koji će u izvedbu uvrstiti klavir, učenički zbor i tamburaški orkestar. Svi koji ne stignu na radionicu u srijedu, moći će u njoj sudjelovati u četvrtak u 12 i 30, u Centru za kulturu Narodnog sveučilišta. Smotra dječjih skupina sesvetskog područja održat će se u petak, 11. prosinca u 19 sati, dok će u nedjelju, 13. prosinca biti izveden veliki Božićni koncert kojem će prisustvovati i klub mažoretkinja iz Sesveta. Koncert će započeti u 19 i 30, a također će se održati u Centru za kulturu.