Seminarom povećajte svoje umijeće komuniciranja

John Grinder i Carmen Bostic St Clair

Autor: S.M. 11/9/2012 15:14

Kako efikasnije komunicirati te postići maksimum iz svakog odnosa za sebe, cilj je neurolingvističkog programiranja, odnosno NLP-a. Kako bi se promovirale saznanja i vještine, 17. i 18. studenog u Hypo centru će se održati Međunarodni NLP – New Code kongres.

Na kongresu će predavači biti John Grinder te Carmen Bostic St. Clair koji su napisali posebnu knjigu za svoje gostovanje u Zagrebu.

Inače, NLP je nastao 70.-ih godina u SAD-u kada su John Grinder, koji je lingvisti, i Richard Bandler, informatičar, udružili snage kako bi doznati što čini razliku između uspješnog i neuspješnog komunikatora, uspješnog i neuspješnog menadžera, terapeuta, trgovca?

Nakon što su proučili primjere uspješnih komunikatora, uspjeli su ‘skinuti njihovu strategiju’ te od toga napraviti modele kojima uče svoje polaznike. Kako navode organizatori ovog kongresa, riječ je o jednostavnim i primjenjivim pravilima komuniciranja koji trebaju dovesti do povećanja učinkovitosti.

Postupkom modeliranja, pod kojim se podrazumijeva otkrivanje procesa koji se nalazi u osnovi neke vještine, moguće je ”preslikati” vještinu u repertoar ponašanja svake osobe slijedeći proces ”korak po korak”.

Nešto što je izgledalo komplicirano, tajanstveno i nedostupno običnom čovjeku, prikazali su na jednostavan i svima razumljiv način. Kreirali su set ”alata” i tehnika koje svatko može upotrijebiti da bi postigao izvrsnost u različitim područjima života, navode organizatori kongresa.