SDP: Uređenje Krajiške ulice izglasao je HDZ

Srđan Subotić (SDP)

Autor: S.S. 11/30/2014 17:51

Neistinita je tvrdnja Slavka Kojića o uređivanju kolnika Krajiške ulice: ‘Na čelu te gradske četvrti nalazio se doskora SDP, koji je taj plan utvrdio vjerojatno da se dodvori liku i djelu svoga vođe.’, tvrde zagrebački SDP-ovci.

Nakon što su prošloga tjedna bageri stigli u Krajišku ulicu, gdje živi premijer Zoran Milanović, pročelnik za financije Slavko Kojić optužio je SDP-ovce da su novac utrošili u uređenje kolnika spomenute ulice kako bi se ‘dodvorili’ svom ‘šefu’.

Ali Plan malih komunalnih akcija za 2014. za Donji grad koji je izglasala većina predvođena SDP-om 14. veljače 2014. ne obuhvaća Krajišku ulicu te se o toj akciji tada nije ni raspravljalo.

– Donošenjem zaključka o izmjeni Plana malih komunalnih akcija od 11. studenog 2014. godine, u Plan ulazi uređenje kolnika Krajiške ulice u iznosu od 441.300 kuna. Izmjenu Plana izglasala je nova vlast u Gradskoj četvrti predvođena HDZ-ovim predsjednikom Vijeća – dodaju iz GO SDP-a.

– Ono što treba apostrofirati je da je izmjena plana napravljena tako da je većina novca preusmjerena u akcije u onim Vijećima mjesnih odbora gdje su koalicije HDZ-a i nezavisne liste Milana Bandića na vlasti. Govorimo o sumi od 1.110.300 kuna. Uzevši u obzir da je takvih VMO-a u Donjem gradu 2 od 14, u najmanju ruku je čudno da se kod izrade izmjene Plana desio takav nesrazmjer u sredstvima između mjesnih odbora i fascinira slučajnost kojom je većina novca završila u ta dva mjesna odbora – izjavio je bivši predsjednik Vijeća gradske četvrti iz redova SDP-a Srđan Subotić.