SDP-ovci doniraju prihode za Zakladu Ana Rukavina

Zaklada Ana Rukavina

Autor: Stephanie Pojatina 7/24/2013 17:12

Izjava o velikim mjesečnim donacijama Zakladi Ana Rukavina potpisana je u srijedu, 24. srpnja. Iako je točan iznos još nepoznat, neslužbeno doznajemo da će zastupnici izdvojiti više od 5000 kuna mjesečno.

– Ovo je najmanje što smo mogli napraviti za nastavak rada Zaklade, koja je svojim radom dosada dala nadu u spas čak 29 života. Pozivamo sve građanke i građane da se upišu u Registar, što je od nedavno moguće i u devet transfuzijskih centara diljem Hrvatske. Nadamo se kako će ovaj naš čin doprinijeti razvoju osjećaja građanske solidarnosti u našem društvu – iskazao je Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu.

Posebnu je zahvalu dala upraviteljica Zaklade i majka Ane Rukavine.

– Ovo je veliki iskaz dobrote i suosjećajnosti koji su iskazali hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu. Važno mi je reći, da su oni ispunili obećanje i to je samo dokaz da dobrih i obzirnih ljudi ima. Od srca im hvala – zahvalila se upraviteljica Zaklade Marija Rukavina.

Izjavu su također potpisali Biljana Borzan, Marino Baldini, Oleg Valjalo i Sandra Jakovina. Zaklada Ana Rukavina donacije će iskoristiti za daljnji nastavak širenja broja upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica koji trenutno broji više od 40 tisuća članova kao i u stručno usavršavanje specijalista hematologije i drugih srodnih specijalizacija.