SDP ne plaća pričuvu za prostorije u Novom Zagrebu

Prostorije SDP-a u Središću

Autor: 10/24/2010 23:48

Mjesna organizacija SDP-a Novi Zagreb Istok od kolovoza ove godine nije platila nešto manje od 400 kuna pričuve za svoje prostorije u Središću.

Taj podatak stoji u popisu dužnika što ih je Holdingova podružnica GSKG objavila na oglasnoj ploči u ulazu ulice Savezne republike Njemačke 6 gdje se prostorije te organizacije nalaze. Popis tamo stoji već nekoliko tjedana, kažu nam stanari.

Jelušić i Meić žive u istoj zgradi, Bernardić u susjednom kvartu, ali za dug nitko ne zna

U tom istom ulazu živi i bivši dogradonačelnik i nekadašnji v.d. predsjednika SDP-a Zagreb Ivo Jelušić, a u istoj zgradi, ali susjednom ulazu živi gradski zastupnik Jurica Meić.

-.-Stjepan Marković-.-Popis dužnika s oglasne ploče, podcrtan je SDPNo, unatoč tome u gradskoj organizaciji te stranke nisu znali za taj dug. Predsjednik SDP-a Zagreb Davor Bernardić, koji isto spada pod Novi Zagreb Istok, rekao nam je kako o tim stvarima brine stranačko računovodstvo u središnjici stranke na Iblerovom trgu.

Svi računi plaćaju se preko središnjice na Iblerovom trgu

Lokalne organizacije nemaju pravni subjektivitet, pa stoga primjerice organizacija iz Novog Zagreba nema svoj račun te zbog toga stoga samostalno ne plaća račune. Sva plaćanja se obavljaju preko računa iz središnjice na Iblerovom trgu.

Predsjedniku MO SDP Novi Zagreb-Istok Dinko Sutonu, od 18. listopada (prošli ponedjeljak) ujedno i novom poslovnom direktoru SDP-a naš upit o tom dugu je bio prvi glas.

Dinko Suton: Račun će biti podmiren u najkraćem mogućem roku

Obzirom da smo ga zvali za vikend Suton, pod čiju nadležnost sada spada plaćanje računa, nam nije mogao vidjeti o čemu se radi. No kazao nam je kako će taj dug biti podmiren u najkraćem mogućem roku.