SDP će za svoje dobro morati surađivati s Milanom

Svakog petka čitajte novu kolumnu Političkog mazohista

Autor:: Politički mazohist 1/14/2010 1:36

Baš su mi mili ovi pametnjakovići koji su već u noći predsjedničkih izbora zaključili da je Bandić politički mrtvac. Izgubio je, kažu, predsjedničke izbore, Josipović ga je razvalio u svakom zagrebačkom kvartu u kojem se može hodati, a da vam se blato ne lijepi za gležnjeve, skupštinski plemenitaši su ga u Holdingu sveli na razinu Ivana Bez Zemlje, razvaljen je, tvrde, mit o njegovoj nepobjedivosti… Upao sam i sam ne jednom u tu zamku, no nadam se da sam postao malo pametniji.

Siniša Bužan-.--.-Milan Bandić još dugo neće Zagrebu reći zbogomOd njihovog preuranjenog cipelarenja draži mi je samo Davor Gjenero, koji je nakon prvog kruga izbora Bandića unaprijed proglasio pobjednikom, a ovog je ponedjeljka, prikladno ozbiljan i analitičan, ustvrdio da je naš gradonačelnik od samog početka bio luzer. Sljedećeg novinara koji nazove Gjenera da mu nešto komentira trebalo bi poslati na ozbiljan neuropsihijatrijski pregled i zamoliti bližu rodbinu da pokrenu postupak oduzimanja poslovne sposobnosti te preuzmu skrbništvo nad maloumnim sirotanom.

Vjerujte mi, Milan nije mrtav, od krvavog nosa se rijetko umire pa se tako ni Milan koji je žestoko dobio po njonji još neće upisati u mirogojsku bojnu. Osnuje li sutra stranku, može račuinati na dvjestotinjak tisuća glasova, koliko je dobio u prvom krugu. Strateški raspoređenih 200 tisuća glasova znači 15 mandata u Saboru i eto vam odjednom Milana bez kojeg se ne može sastaviti vlast nakon sljedećih parlamentarnih izbora. U drugom krugu izbora Bandić je i popravio svoj rezultat s lokalnih na kojima je postao gradonačelnik, pa je i s te strane miran – spasio je legitimitet.

Euforični SDP-ovci od nedjelje se naslađuju maštarijama i listaju ‘Figurae veneris’ tražeći inspiraciju za kopulaciju, vjerujući da će im se Bandić sam nagnuti. E, pa neće i to samo zato jer ne mora. Zna Milan da mu zapravo ne mogu ništa i da može mirno odraditi mandat do kraja, a neka Partija objašnjava zašto u Zagrebu ništa ne štima. Uzeli su mu Holding, Holding je pred bankrotom. Mijenjaju mu proračun, grad je dužan k’o Štef u birtiji. Mogu SDP-ovci koliko god žele objašnjavati da im je zli Milan ostavio dugove i megalomanske projekte, činjenica je da je on to kako-tako držao na okupu, a oni su mu pohlepno sve oduzeli baš u trenutku kada se cijela piramida počela raspadati.

Svađajući se s Bandićem, SDP će samo gubiti, jer Zagrepčanina vulgaris ne zanimaju njihova prepucavanja, nego da im netko odnese smeće  ispred vrata i da se i bez Land Rovera mogu udobno voziti zelenim valom. Zato im bi bilo pametnije da s Bandićem surađuju i polako stvaraju nekog novog političara, jer do 2013. godine ima puno vremena za formiranje ozbiljne političke ličnosti koja će naslijediti Bandića.