Nova Odluka o javnoj usluzi prikupljanja otpada na jesen na sjednici Skupštine

Plan Zagrebačkog holdinga je u idućih godinu dana pokrenuti sustav servisnih informacija u realnom vremenu, kako bi se približili mlađim korisnicima

Foto: Gradska skupština Grada Zagreba

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić susreo se danas u
prostorijama Zagrebačkog holdinga s predsjednicom Uprave Zagrebačkog holdinga Anom
Stojić Deban i članicom Uprave Danielom Franić.

Predsjednica Uprave Ana Stojić Deban predsjedniku GSGZ-a Andriji Mikuliću čestitala je na
ponovnom imenovanju te ga upoznala sa stanjem u Holdingu i planovima za ovu godinu.

Predsjednika GSGZ-a upoznala je i s nefinancijskim izvješćem za stručnu javnost, koje je ove godine izdano prvi put i u kojem su prikazani svi mjerljivi podaci koji se tiču poslovanja, a koji nisu financijski. Plan je, naglasila je Stojić Deban, u idućih godinu dana pokrenuti sustav servisnih informacija u realnom vremenu, kako bi se približili mlađim korisnicima. Najavila je i kako će se na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba na jesen naći nova Odluka o javnoj usluzi prikupljanja otpada nastavno na Uredbu o gospodarenju komunalnim otpadom, te Izvješće o polugodišnjem poslovanju Zagrebačkog holdinga.

Izdvojila je kao značajnije događaje prve polovice ove godine proces zatvaranje euroobveznice u iznosu od 2,3 milijarde kuna. U zadnjih par godina smanjena je cijena ukupnog zaduženja, ukupna zaduženost Zagrebačkog holdinga te, kako je kazala, smanjen je i broj zaposlenih. Posebno je istaknula transparentnost postupka zapošljavanja objavom javnih poziva.

Predsjednik GSGZ-a Andrija Mikulić naglasio je dobru dosadašnju suradnju Zagrebačkog
holdinga i Gradske skupštine Grada Zagreba te istaknuo kako i u ovom mandatu želi nastaviti partnerski, kolegijalni odnos s njegovom upravom. Složio se kako je potrebno dodatno modernizirati Holding te pohvalio njegovu otvorenost prema građanima i korisničku službu koja im je preko pozivnog centra, internetske stranice i društvenih mreža uvijek dostupna.