Saša Broz: Raditi u Kerempuhu je pravi užitak

Autor:: Ana Zorić 3/16/2011 10:16

U satiričkom kazalištu Kerempuh 26. ožujka 2011. godine održat će se premijera predstave Bolnica na kraju grada koja je izvođena gotovo po svim kontinentima i postala je pravi hit. Redateljsku palicu hrvatske verzije preuzela ja Saša Broz, a likove u ‘tužnoj komediji’ igraju renomirani glumci Borko Perić, Željko Königsknecht, Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Mario Mirković, Linda Begonja, Nina Erak – Svrtan, Branka Trlin, Ivan Đuričić, Anita Matić Delić i Antun Tudić.

– Ovo je prvi put da surađujem sa kazalištem Kerempuh i doista mogu reći da sam imala prekrasnu suradnju sa vrhunskim glumcima, koji su uz to i vrlo duhovite osobe, te je rad na predstavi bio pravi užitak – komentira redateljica Saša Broz.

Tekst predstave postavlja mnoga pitanja – što je realno, a što irealno, je li ono što doživljavamo kroz naša maštanja tek oružje u borbi sa životnim nedaćama ili je to realni svijet? Zašto bolesno društvo liječi zdrave ljude? Tko je zapravo bolestan?

Predstava rađena za zahvalnu Kerempuhovu publiku

– Bolnica na kraju grada je priča o malim ljudima antiherojima ‘zatočenim’ u bolnici koja je zapravo određeni životni prostor izvan realnog svijeta, gdje naši antiheroji sami grade svoje živote – kaže Saša Broz, te dodaje:

– Bolesni, a zapravo potpuno zdravi, oni radije ostaju-nestaju u svom irealitetu, nego da izađu u pravi svijet i nose se sa svojim životnim problemima.

Redateljica ističe da kad radi u kazalištu kao što je Kerempuh, najčešće pitanje koje si postavlja je hoće li predstava biti hit.

– Naravno da su očekivanja velika, ali bitnije od mojih osobnih očekivanja je ono što će reći publika. Oni su jedino pravo mjerilo, te upravo za tu sjajnu i vrlo zahvalnu Kerempuhovu publiku se ova predstava i radila – komentira Saša Broz.