Samohrana majka bori se za budućnost četvoro djece

Autor: Tina Fisic 11/28/2009 9:35

Sedmeročlana obitelj Baričević krenula je u srpnju ove godine u posjet rodbini na Pelješac. Na cesti u Kominu kraj Ploča doživjeli su frontalni sudar s Mercedesom britanskih tablica. Te kobne nedjelje njihovi su se životi nepovratno promijenili.

-.-Davor Hranjec-.-Ivica Baričević i njegova 5-godišnja kćer nisu preživjeli. Ana Baričević (37), njezina kći Petra (13), sinovi Zvonimir (16) i Jakov (3) su s ozljedama opasnima za život prebačeni u splitski KBC. Peto dijete, Dominik (12), koji boluje od Downova sindroma bio je prevezen kod tetke u Pelješac.

– Tijekom noći smo primjetili da se Dominik osjeća loše te su ga odvezli u bolnicu. Danas, četiri mjeseca kasnije, svi se još fizički oporavljamo. Petra i dalje koristi štake, Dominik i dalje ima metalne šipke u nogama, ožiljci su još i dalje svježi. No, život mora ići dalje – govori nam hrabra majka Ana.

Ispred nje je puno posla.

– Moja djeca i ja prolazimo teški psihofizički oporavak u svojoj nedovršenoj kući u Branovcu – dodaje.

-.-Davor Hranjec-.-Brižni susjedi su upozorili Vijeće Gradske četvrti Gornja Dubrava na probleme obitelji Baričević. Predsjednik vijeća, vijećnici i mnogi udružili su se kako bi olakšali život Baričevićima.

Pozvali su socijalnu službu kako bi pomogli mališanima da se što lakše oporave i vrate u školu. Malom je Dominiku teško pala nesreća, pa će se Sandra Čirkinagić iz Gradskog Ureda za Socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, posebno brine za njega. Vijećnici GČ Gornja Dubrava uveli su sanitarnu infrastrukturu, nasipali su cestu koja vodi do kuće.

No njihov je dom i dalje nedovršen, treba se građevinski urediti, kupiti interijer.

Ovim putem vas redakcija portala Zagrebancija.com poziva da i vi svojim doprinosom pomognete Obitelji Baričević i olakšate im prilagodbu na novi život. Broj žiro računa je 2484008-3111636783 Raiffeisen Banka.