S Vukomerca se miče derutno okupljalište narkomana

Vukomerec

Autor: Ana Kranjčić 3/13/2012 9:48

Na području Vukomerca, usred dječjeg igrališta i prekoputa tamošnje osnovne škole, nalazi se derutan i napušten objekt pun smeća i raznovrsnog otpada.

Riječ je o objektu u kojem je prije bila smještena pošta, a tijekom rata je imao funkciju svojevrsnog humanitarnog središta naselja.

Nažalost, sada se na toj lokaciji skupljaju pijanci, narkomani i znatiželjna djeca koja nisu ni svjesna koliko je područje opasno. Obnova i čišćenje navedenog objekta nužno je za sve građane tog dijela Zagreba.

– Pokrenuli smo postupak za uklanjanje tog ruševnog objekta i trenutno prikupljamo potrebne suglasnost i određenih Gradskih ureda. Još čekamo suglasnost Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada, u čijem je vlansištvu navedeni objekt. Planiramo i uređenje predmetnog igrališta i ove godine smo prikupili određena sredstva baš za uklanjanje tog spornog objekta, a uključi ćemo ga u Plan malih komunalnih akcija – najavljuje Dragan Vučić, predsjendik Vijeća gradske četvrti Peščenica-Žitnjak.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.