RK Zagreb u Švedsku ide po novu pobjedu

Ivano Balić

Autor: Boris Matijašević 11/20/2009 11:36

Rukometaši Zagreb CO-a otputovali su jutros u Švedski Alingsas gdje ih u 6. kolu Lige prvaka očekuje susret protiv istoimenog domaćina. U prvoj utakmici, odigranoj kod kuće Zagreb je slavio sa 30:21. Nakon što su u prošlom kolu dosovno u posljednjim sekundama izborili pobjedu na gostovanju kod Handbolda u Kopenhagenu, zagrebaši će nove bodoveće tražiti u dalekom Alingsasu, gradiću stotinjak kilomentara sjeveroistočno od Goteborga.

Sa momčadi put Švedske nije otputovao Zoran Gobac. Glavni klupski menadžer zbog brojnih je obveza ostao u Zagrebu, no prenio nam je dio atmosfere koja je među igračima vladala prije polaska.

– Dečki su spremni za utakmicu, nedostaju samo ozlijeđeni Vukić i Valčić. Svi su uvjerenja da još jednom možemo pobijediti Alingsas. Međutim, neće biti lako. Rukometna Liga prvaka iz godine u godinu sve je teža, klubovi sudionici sve su jači, i svatko može pobijediti svakoga, posebno na domaćem terenu. No, znam da će naši igrači i stručno vodstvo napraviti sve kako bi izborili dobar rezultat. Pobjedom bi se znatno približili mjestu koje vodi u daljnje natjecanje – izjavio je Gobac.

Utakmica Alingsasa i Zagreba CO igra se sutra s početkom u 16 sati.