RK Zagreb i dalje beskućnik u svome gradu

Zoran Gobac

Autor:: Tin Jandrašek 2/17/2010 9:14

Na prošlotjednoj konferenciji za novinare, direktor Bartol Kaleb i menadžer Zoran Gobac, ponovno su izrazili nezadovoljstvo jer su, suprotno obećanjima, i dalje bez krova nad glavom.

Tada su upozorili kako je bez vlastite dvorane upitan opstanak kluba i najavili kako će održati hitan sastanak s gradonačelnikom Milanom Bandićem o toj gorućoj temi.

-.-Goran Stanzl/ PIXSELL-.-Mirza DžombaUpitali smo direktora RK Zagreb CO Bartola Kaleba, da li je u međuvremenu došlo do kakvih pomaka u pregovorima s Gradom.

Bandić obećao pomoć Vlade RH

– Istina je da smo se sastali sa Bandićem, koji nam je obećao kako će do sljedećeg sastanka animirati dio Vlade, na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor da se uključe u ovaj projekt – izjavio je Kaleb koji spomenuti Rukometni dom, sanja već desetljećima.

– Još davne 1996. godine, nakon osvajanja zlatne medalje u rukometu na Olimpijskim igrama u Atlanti, obećali su nam gradnju Rukometnog doma – rekao je pesimistično direktor Bartol Kaleb, koji nije točno znao bi se sljedeći sastanak trebao održati.

Rukometaši Zagreba svoje utakmice igraju u Zagreb Areni, dok su se hokejaši Medveščaka udomaćili u Domu sportova, tako da zagrebaši ovise o raznim koncertima, sajmovima i ostalim priredbama koje se održavaju u Areni.

Zahvaljujući uspjesima reprezentacije i RK Zagreba, rukomet je postao izuzetno popularan sport u Hrvatskoj, no za razliku od svojih nogometnih i košarkaških kolega, poput Dinama i Cibone, zagrebački rukometaši i dalje nemaju privilegiju igranja na vlastitom terenu.