Reže se broj onih koji se besplatno veze tramvajem

Ivan Tolić

Autor:: Ivana Katić 8/18/2010 17:13

– Što, ništa se ne dešava u državi?- bio je iznenađen predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović velikim odazivom novinara na sazvanu konferenciju.

Iako se u sezoni kiselih krastavaca svašta smatra viješću, pressica zagrebačke megatvrtke, o čijem se izglednom bankrotu sve više špekulira, meka je za novinare. Najveća podružnica ZET svake godine posluje s minusom od 130 milijuna kuna gubitka, a zahvaljujući smanjivanju subvencija grada, ta bi brojka mogla porasti i na 260 milijuna. Holdingu preostaje vjerovati da takav rebalans neće biti izglasan u Skupštini. Grad ionako ne isplaćuje obaveze financiranja proizašle iz ugovora iz 2007. godine.

-.-wikipedia-.--Ja vjerujem da će se taj problem riješiti na način da će odluka biti ukinuta, a subvencije ostati na nivou od 750 milijuna kuna. Slijedećim ugovorom će se i kvalitetno riješiti odnosi – rekao je Čović.

Razdoblje kada se dijelilo šakom i kapom je prošlo

ZET, Arena, Sopnica – neuralgične su točke Zagrebačkog holdinga, zbog koji ostvaruje deficit. Iako solidarno i jednako snose zakup Arene s Republikom Hrvatskom i Gradom Zagrebom, financiranje je ipak palo samo na Holding. Na njihov dopis o povratu 65 milijuna kuna koje su isplaćene kao jamstvo, ministar Šuker i gradske vlasti i dalje se oglušuju. Iako najjeftiniji u Zagrebu, stanovi na Sopnici se ne prodaju, čime trenutno stvaraju gubitak veći od 50 milijuna kuna. Ipak, iz Uprave poručuju kako o bankrotu nema govora. 

-Izjave o propasti Holdinga su neodgovorne. To govore oni koji nisu dobri poznavatelji unutarnjih prilika u Holdingu. Većina podružnica posluje stabilno, u plusu. Nema strateških problema – izjavio je predsjednik uprave Holdinga. 

Poslovanje će završiti u minusu, ali u predviđenim okvirima. Poručuju kako se krediti ne dižu da bi se isplatile plaće ili pokrila nelikvidnost, već za financiranje projekata. 

Ipak, razdoblje kada se dijelilo šakom i kapom je prošlo. Tako će se brojka od 400 tisuća građana koji trenutno ne plaćaju javni prijevoz značajno smanjiti, kao i broj zaposlenih u Holdingu.