Rekonstrukcija Primorske ulice kao uvertira u ljetno ‘peglanje’ zagrebačkih prometnica

Zbog izvođenja radova rekonstrukcije kolnika, Primorska ulica na dijelu od Ilice do Klaićeve ulice, zatvorena je za sav promet. Radovi će trajati do kraja kolovoza

Kao uvertira u ljetne radove na zagrebačkim prometnicama, prva će novo ruho dobiti Primorska ulica. Riječ je o investiciji vrijednoj 6 milijuna kuna.

– Riječ je o potezu od 380 metara u sklopu kojeg će se izvršiti rekonstrukcija Primorske u punom profilu. Uredit će se kolnici s oborinskom odvodnjom, napraviti obostrani nogostupi, parkirališna mjesta, a pojedine komunalne tvrtke izrazile su želju za zamjenom dotrajalih instalacija. To se prije svega odnosi na vodoopskrbu i odvodnju. Također, izmijenit će se javni kanali i vodovodne instalacije – rekao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika Sektora za ceste.

Novina je i to što će se biciklistički promet odvijati duž kolnika s motornim vozilima.

– Zbog novog pravilnika o biciklističkoj infrastrukturi koji je nedavno stupio na snagu, implementirat će se biciklističke površine kao i u Gajevoj ulici – kazao je Tepeš.

Sugrađane se moli da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju, ali i za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.