Završetak radova u Gavelli možemo očekivati sredinom mjeseca studenoga

Radovi na rekonstrukciji i nadogradnji pokusne dvorane započeli su sredinom studenog prošle godine, a prema postojećim projekcijama trajat će do polovice studenoga 2018. godine

Nakon nešto više od dva mjeseca, radove na izgradnji nove dvorane u Gradskom dramskom kazalištu Gavella, sa svojim je suradnicima obišao i čelnik metropole.

– Ova će investicija, ne samo umiti i osvježiti Gavellu nego i dati joj sasvim novo ruho kojim će moći konkurirati ostalim kazalištima u Gradu Zagrebu – izjavio je Milan Bandić.

Prva je to kazališna dvorana u vlasništvu Grada Zagreba koja se gradi u proteklih nekoliko desetljeća. Rekonstrukcija i nadogradnja dijela kazališta obuhvaća nadogradnju pomoćne dvorane projektirane iznad postojećeg nivoa predprostora.

– Mislim da je jako hrabro u ovim vremenima graditi kazalište. Ovo je prvo kazalište koje se gradi iz nule nakon točno 33 godine. Veseli nas što će se u isto vrijeme moći izvoditi dvije predstave, jedna u 19.30, druga u 20.00 sati i to u potpunosti neometano – kazao je Boris Svrtan, ravnatelj GDK Gavella.

Osim što će omogućiti da se u isto vrijeme izvode dvije predstave, dvorana će biti raspoloživa i kao noćna scena za koncerte. Predviđeni rok za završetak radova je mjesec studeni, a vrijednost radova je oko 9 i pol milijuna kuna.