Regionalni centar kompetentnosti u Velikoj Gorici

U Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici održana je konferencija u sklopu europskog projekta „Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0“. Zagrebačka županija je za ovaj projekt dobila 80 milijuna kuna iz EU fondova , dok je gotovo 34 milijuna kuna osigurala u vlastitom proračunu.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović obišao je gradilište Regionalnog centra kompetetntnosti te je istaknuo kako Županija snažno podržava ovaj projekt. „Upravo će u Velikoj Gorici biti novi centar koji je najbolji mogući odgovor na vrijeme u kojem se nalazimo, vrijeme kada ljudi traže i prekvalifikacije i kada su deficitarna zanimanja sve traženija“, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Regionalni centar uključuje tri lokacije, uz velikogoričku, gdje će biti izgrađen Centar izvrsnosti,tu su još Centar za senzoriku, automatiku i obnovljive izvore energije u Srednjoj strukovnoj školi u Samoboru, te Centar izvrsnosti za robotiku u Srednjoj školi Dugo Selo. Regionalni centar kompetentnosti će koristiti učenici svih strukovnih škola s područja Zagrebačke županije.