Redovnice pjevaju i to u Zagrebu

Autor: Ivana Šimac 11/26/2014 12:20

Multimedijalni projekt upravo objavljene redovničke himne „Hvala redovnika“ u izvedbi Redovničkoga band aida i video spot bit će predstavljeni na svečanoj promociji u srijedu 26. studenoga 2014. u dvorani „Vijenac“ na zagrebačkom Kaptolu u 19.00 sati.

U programu će sudjelovati predstavnici hrvatskih redovnica i redovnika te glazbenici, pjevači popularne duhovne glazbe Željka Marinović, o. Anto Bobaš i fra Ivan Matić.

Stihove za redovničku himnu „Hvala redovnika“ napisao je Tomislav Baran, a glazbu i aranžman Toni Eterović. Pjesmu je otpjevao zbor od 102 redovnice i redovnika, od kojih je bilo šesnaest solista. Njima je mentorica bila Željka Marinović, zborom je dirigirao Vinko Karmelić, a glazbeni producent bio je Toni Eterović.

Snimanje himne preraslo je u multimedijalni projekt s CD-om i DVD-om, koji osim pjesme uključuje i video spot autora Matka Petrića, audio i video reportažu o stvaranju himne, foto galerije te notne zapise.

Redovnička himna i video spot snimani su u studiju „Toneter“, zagrebačkim crkvama sv. Vinka Paulskoga i bl. Augustina Kažotića te u više redovničkih zajednica i ustanova u kojima djeluju redovnice i redovnici.

Producent projekta je Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP), a multimedijalni CD/DVD kao nakladnici objavljuju HKVRPP i Laudato.

Himna je snimljena i Redovnički band aid osnovan u povodu Godine posvećenoga života koju 30. studenoga 2014., na prvu nedjelju došašća, otvara papa Franjo, a na zagrebačku promociju ste pozvani svi.