Rebalans u studenom, ZET-u ipak subvencije

Autor: Sanjin Španović 9/20/2010 10:11

Gradonačelnik Milan Bandić rebalans proračuna poslat će u Skupštinu tek u studenom, potvrdio je portalu Zagrebancija.com blizak suradnik gradonačelnika i pročelnika za financije Slavka Kojića.

Na naše pitanje kako će taj rebalans izgledati u odnosu na onaj iz srpnja koji je povučen iz dnevnog reda, rečeno nam je kako se cifra neće previše mijenjati. Dakle iznosit će 6,5 milijarde kuna.

No, najvažnije pitanje je stavka o plaćanju subvencija ZET-u koji je zadnji puta izazvao mnogo negodovanja među gradskim zastupnicima, pogotovo iz redova SDP-a.

– Ako su istiniti vaši napisi i naše informacije da su u Holdingu krenuli u rebalans Plana poslovanja onda sigurno možemo biti i popustljivi po pitanju davanja 90 milijuna kuna ZET-u. Usudio bih se reći da smo našim prvotnim rebalansom dobili željeno, a to je da se u Upravi Holdinga pokrenu. Nadamo se da su shvatili da ne mogu živjeti pod staklenim zvonom i da je kriza dohvatila sve nas u Zagrebu – ispričao nam je izvor blizak Milanu Bandiću.

Rebalans poslovanja u Holdingu nije inicirao sam Ivo Čović

No, izrazio je žaljenje što, prema informacijama koje imaju u Gradskoj upravi, rebalans poslovanja u Holdingu nije inicirao sam Ivo Čović, predsjednik Uprave, već dvoje drugih članova Uprave.

– Konju ne dajem šećer da bi bio dobar, već ako je već bio dobar i poslušan. Tako je i sa subvencijama ZET-a – prenio nam je Bandićeve misli naš sugovornik.

Pokušali smo ispipati i kako će izgledati prijedlog proračuna za iduću godinu, s obzirom da se već naveliko priča kako će njime Bandić ići rušiti Skupštinu i izazivati nove lokalne izbore. Umjesto odgovora dobili smo tek zagonetni smiješak.

I dok se rebalans tek očekuje, Bandić je poslao polugodišnji izvještaj o punjenju proračuna.