Razmijenite knjige i zabavite se na Danima Pešče

Autor: Jelena Jakšić 6/11/2012 13:00

Inicijativa Kulturnog centra Peščenica, te Vijeća gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, i ove je godine rezultirala kulturno-zabavnim događanjem Dani Pešče 2012.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-Svi zainteresirani građani ovu će manifestaciju moći posjetiti u razdoblju od 11. do 16. lipnja u i ispred Kulturnog centra Peščenica/kazališta KNAP te u gradskim knjižnicama Peščenice, knjižnici S. S. Kranjčevića i I. B. Mažuranić.

Ovo je već peta godina da se ovom manifestacijom građanima predstavlja sav kreativni potencijal ove zagrebačke četvrti.

– Građani će moći vidjeti brojne sportske, kulturne i zabavne sadržaje. Posjetiteljima će se predstaviti članovi Kulturnog Centra Peščenica kroz likovne, dramske, lutkarske i plesne radionice – rekla je Anja Planinčić, stručna suradnica u Kulturnom centru Peščenica.

U sklopu Dana Pešče po prvi je put organizirana kvartovska razmjena knjiga.

– Građani će moći donijeti svoje knjige koje im više ne trebaju i u isto vrijeme pronaći neku novu koja im odgovara – kazala je Planinčić i dodala kako će se prikupljati i stare fotografije kvarta, razglednice te isječci iz novina.

Pročelje KCP-a također će biti oslikano u skopu ove manifestacije, a oslikat će ga umjetnik pod imenom Svenky. Cijelo događanje doživit će veliko finale u subotu kada se očekuje fado koncert Jelene Radan i party s DJ-om Mariom Kovačem.

Dani Pešče već tradicionalno okupljaju mladu i urbanu populaciju koja ovom prigodom dolazi iz svih dijelova Zagreba i sudjeluje u brojnim radionicama, sportskim natjecanjima, izložbama i koncertima.