Raspisan natječaj za nagradu Zagrepčana godine

Ružica Krnjak primila je nagradu za Zagrepčanku 2011. godine

Autor: S.M. 12/4/2011 11:51

Gradska skupština poziva Zagrepčane da prijave istaknute sugrađanke za dodjelu nagrade Zagrepčanka godine. Nagrada Zagrepčanka godine dodjeljuje se građankama Grada Zagreba koje su svojim djelovanjem znatno pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu s gospodarstvenog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta.

Dosadašnje dobitnice su:  Ana Rukavina (novinarka – posmrtno, “Želim život”), Slavica Jakobović Fribec (idejna začetnica Dana Marije Jurić  Zagorke), Mirjana Krizmanić (znanstvenica i jedna od prvih profesorica psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu), Maja Mamula (Centar za žene žrtve seksualnog nasilja), te Đurđica Krnjak (bivša radnica Kamenskog). U privitku se nalaze detaljnije informacije o radu i doprinosima ovih iznimnih žena.

U Skupštini pozivaju građane da svojim prijedlozima i sugestijama pomognu pri dodjeli nagrade. Natječaj je otvoren do 10 siječnja 2012. godine.

Prijedlozi se podnose Odboru Gradske skupštine za javna priznanja preko Stručne
službe Gradske skupštine Grada Zagreba, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5, u zatvorenoj omotnici s
napomenom: “PRIJEDLOG ZA DODJELU NAGRADE ZAGREPČANKA GODINE – NE OTVARAJ.”