Radovi u Kranjčevićevoj ulici trajat će tri mjeseca

U punom su jeku radovi u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića na dionici dugoj 650 metara od Nove ceste do Tratinske ulice. Uređuje se nogostup, kolnik, zelene površine, ali i kompletna zamjena komunalne infrastrukture.
– To se prije svega odnosi na vodoopskrbu i odvodnju te će se izvršiti zamjena vodovodnog cjevovoda kao i javnog kanala. Također, HEP toplinarstvo izrazilo je želju za zamjenom vrelovoda. Javna rasvjeta će biti zamijenjena, ugradit će se podzemni spremnici te urediti zelene površine – rekao je pomoćnik pročelnika Sektora za ceste Krunoslav Tepeš dok je direktorica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalić istaknula kako je ovo cjelovita investicija koja će preobraziti Kranjčevićevu ulicu, a svi građani će cijelo vrijeme imati vodu i odvodnju.
Upravo su stanovnici Krančevićeve inicirali rekonstrukciju ulice.
– Vodovodne cijevi ovdje su iz 1940-e godine, a kanalizacijske iz 1933. godine. Kao što znamo broj stanovnika se povećava i to nije bilo dostatno za taj broj stanovnika u ovoj ulici – napomenula je predsjednica Mjesnog odbora ‘S.S. Kranjčević’ Nevenka Blažević.
Ukupna investicija je 16 i pol milijuna kuna, a radovi, koji su započeli 28. ožujka, trebali bi trajati tri mjeseca.
– Sada kada radimo napravit ćemo sve kako Bog zapovijeda, kanalizacija i ostala infrastruktura, te na kraju hortikultura, drvored i sve ostalo – zaključio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.