Radionica u Španskom iznjedrit će nove filmaše

Autor:: M. M. 1/4/2010 13:51

Blank_filmski inkubator organizira besplatne filmske radionice za starije osnovnoškolce, srednjoškolce i studente.

Radionice za srednjoškolce i studente počinju na Trgu Ivana Kukuljevića 1a u Španskom u ponedjeljak, 25. 1. 2010. u 20 sati, a za starije osnovnoškolce u utorak, 16. 2. 2010. (utorak) u 20 sati.

Blank je filmski inkubator koji već 6 godina organizira radionice i producira kratke filmove, a njihovi su filmovi bili u konkurenciji Dana hrvatskog filma, Zagreb film festivala te Motovun film festivala.

Voditelji radionica za srednjoškolce i studente su Dario Juričan (režija/montaža) i Aleksandar Kristek (scenarij), a za osnovnoškolce Jura Troje.

Ostali predavači su Zvonimir Mikšić (kamera/rasvjeta), Nerma Mehadžić (produkcija),  Ivan Mihoci (postprodukcija zvuka) i Božidar Smiljanić (glumačka pedagogija).

Radionica obuhvaća uvod u kratki film, scenarij, kameru i rasvjetu,  zvuk te produkciju. Svaki od sudionika napraviti će scenarij, a po najboljim scenarijima snimaju se kratki igrani filmovi.

Radi se s vrhunskom opremom u HD  formatu. Polaznici će po završetku radionice steći temeljno praktično znanje za rad na filmu.

Broj polaznika u radionici ograničen je na 10.

Prijave se primaju na blankzg.hr@gmail.com , a više informacija dostupno je na http://www.blankzg.hr ili na broju 091/8938 172.

Pokrovitelji radionice su Ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba te MZOŠ.