QUEEN – Filharmonijska posveta legendarnim britanskim rockerima ovog petka u Laubi!

Iako u otežanim uvjetima potresa i pandemije, nakon Beatlesa, Zagrebačka filharmonija i u novoj kalendarskoj godini nastavlja aktivnosti najnovijim koncertom u Off ciklusu i glazbenom posvetom još jednome slavnom rock bandu.

FOTO I TEKST: Press materijal

Ovog petka, 22. siječnja, iznimno u Laubi s početkom u 19:30 sati – Filharmoničari pripremaju simfonijsku posvetu karizmatičnim vladarima pozornice – britanskoj grupi QUEEN!

Kao i mnoge druge glazbene posvete i koncert u Off ciklusu donijet će i Somebody to Love i
Bohemian Rhapsody i mnoge druge uspješnice legendarnih britanskih rockera, ali će ipak po nečemu biti sasvim poseban. Znamenite vokalne dionice Freddiea Mercuryja i ostatka
Queenovaca neće pjevati vokali, već će ih izvoditi – tromboni! Novi, nesvakidašnji i u potpunosti originalni aranžmani djelo su dugogodišnjeg člana Zagrebačke filharmonije, njena trombonista i skladatelja Marina Rabadana.

Vokalne dionice preuzet će članovi Kvarteta trombona Zagrebačke filharmonije – ugledni filharmonijski glazbenici Mario Šincek, Ivan Mučić, Marin Rabadan i Goran Glavaš, a u pratećem bandu pridružite će im se prokušani rockeri: Matija Moslavac na gitari, Boris Novak na bas gitari, Berislav Arlavi na klavijaturama i klaviru te Renato Palatinuš na bubnjevima.

Gudači Zagrebačke filharmonije dat će cjelokupnoj izvedbi onaj posebni filharmonijski sjaj, a glazbenim društvom na sceni, u broju ipak ograničenom u skladu s epidemiološkim mjerama, ravnat će mladi maestro Veton Marevci.

Vječni hitovi poput Somebody to Love, The Show Must Go On, We Are The Champions, I
Want to Break Free ili Bohemian Rhapsody samo su dio programa posvećenog legendarnim
britanskim rockerima. Rabadan najavljuje i više glazbenih iznenađenja te skrivenih bisera iz
Queenove kraljevske pjesmarice, a Zagrebačka filharmonija, kao i uvijek u Off ciklusu,
poručuje:

Isključite barem na trenutak probleme i uključite ono što svi najviše volimo – dobru glazbu.