Pustolovine gospodina Fogga dočarat će ZeKaeM

Put oko svijeta u 80 dana

Autor:: Tajana Šanjug 1/12/2010 12:34

Predstava ‘Put oko sijeta u 80 dana’ održat će se 13., 14. i 15. siječnja u ZeKaeM-u s početkom u 17 sati.-.--.-Put oko svijeta

‘Put oko svijeta u 80 dana’ dječja je bajka Julesa Vernea o pustolovu Phileasu Foggu i njegovom slugi Passepartouu na izazovnom putu oko svijeta koji moraju prijeći u 80 dana.

Fogg je vrlo odlučan i mudar u naumu da ostvari svoj cilj, ali detektiv Fix smatra da je Fogg kriminalac te mu je cijelo vrijeme na tragu. Mnoštvo akcije i smijeha čini ovu predstavu neodoljivom kako za najmlađe gledatelje tako i za njihove roditelje.

Jules Verne, francuski pisac romana za djecu i odrasle, pionir je znanstvene fantastike. U mladosti ga je privlačilo kazalište i napisao je niz operetnih libreta. 

Potom su njegovu maštu zaokupila znanstvena otkrića, daleke zemlje, smione plovidbe, istraživački podvizi.

Svoje junake je Jules Verne poslao na Mjesec, pustio da plove pod morem u podmornici i natjerao da put oko svijeta prevale za samo osamdeset dana, što je u ono vrijeme bio fantastičan pothvat. Najzanimljivije je bilo to da je Jules Verne sam bio uvjeren da će se prije ili kasnije njegova maštanja ostvariti.

Cijena ulaznice za ovu putujuću predstavu je 40 kuna.