Pukla vodovodna cijev u Bukovačkoj ulici

Autori: Margarita Weisz, FOTO: Jabuka Tv 9/1/2016 16:35

Stanovnici Bukovačke jutros su se probudili u potpuno poplavljenoj ulici.

– Muž je išao po novine i rekao mi što se događa. Vidjeli smo potok prljave vode koji se slijeva niz ulicu – ispričala je stanovnica Bukovačke ulice.

Poplavu je izazvalo puknuće cjevovoda magistralnog vodovoda.

– Vodoopskrbni cjevovod je zatvoren, ali nema nikakvih komplikacija vezanih uz opskrbu vode građanstva – istaknuo je rukovoditelj Odjela održavanja vodovodne mreže Nenad Nikolovski.

Najveći problem predstavljaju prometne gužve s obzirom da je policija ogradila mjesto događaja te je promet od Bukovačke prema Rebru obustavljen.

– Radimo u suradnji s policijom te ćemo pokušati uspostaviti jedan kolnički trak koji bi bio za vozila i autobus u funkciji. Sanacija je u tijeku, očekujemo da ćemo do 18, 19 sati uspjeti sanirati magistralni cjevovod i vratiti sve u prvobitni položaj – rekao je Nikolovski.

Srećom veće materijalne štete na obližnjim kućama nije bilo.

– Dvorište nam je bilo poplavljeno, ali voda nije došla do podruma. Zahvaljujem dečkima koji su od jutra nam pomogli očistiti blato i vodu koja se slijevala – zaključila je Dubravka, stanovnica Bukovačke ulice.

Obilazni pravci su:

Bukovačka – Petrova – Jordanovac – Maksimirska

Bukovačka – Bukovac Gornji – Svetošimunska – Avenija Gojka Šuška – Mandlova – Branimirova

Bukovačka – Remete – Kameniti stol – Remetska – Mirogojska – Medveščak – Ribnjak – Palmotićeva

Autobusne linije 203 – Svetice – Vinec – Krematorij, 226 –Kaptol– Remete – Svetice, 227 – Svetice – Gornji Bukovac – Jazbina – Bliznec , 228 – Svetice – Rebro – Svetice, prometuju izmijenjenom trasom i to Maksimirskom cestom, Jordanovac, Petrova, Bukovačka dalje na svoje redovite trase, istom trasom u povratku.